Snøbading er noe mennesker har gjort for å underholde seg selv i lange tider, og vi i Zoom er intet unntak. For å snøbade trenger du følgende: Snø i luftig form, varme klær, kaffe og så klart en fri tankegang som kan føre til at du blir fristet til å gjøre dette.

Jeg har med meg en tidligere forsøkskanin i nakenbading, nemlig min gode venn Bjørn Sondre Storli. Stedet er hagen min og vi skal base i snøen klin nakne.

Datoen er 16. Januar, snøen i hagen min ligger kald og klar for Bjørn Sondre Storli og undertegnede. Dette blir årets første snøbad, og vi gleder oss til å få litt kald snø inn i våre mer intime steder.

Viking i blodet

Min fantastiske forsøkskanin begynner å kle av seg, og det er da det begynner å gå opp for meg hva søren vi driver med. Er dette et desperat forsøk på å godta min egen kropp og sjel, eller kun et forsøk på å ha litt moro en mandag og komme meg bort fra hverdagens stress og mas?

Kanskje det er en måte å bekrefte min identitet som nordmann med forfedre fra vikingtiden, og med dette bevise at det ligger i blodet mitt å løpe naken rundt i hagen min på mandagskvelden?

Uansett så er kulde og nakenhet er en dårlig kombinasjon som jeg tidligere forbandt med fyll og sykdom, eller berusede finner som løper rundt med en flaske hjemmebrent sprit for å så slappe av i en sauna. Men allikevel så er nå dette noe vi skal teste for Zoom og Romerikes Blad sine lesere på nett, kanskje for å hindre andre i å gjøre det eller å inspirere andre.

Kuldefrykt

Så begynner Bjørn Sondre å kle av seg mens jeg fotograferer hendelsen hyppig. Jeg rekker akkurat å ta et siste bilde før han hiver av seg underbuksa og løper rundt i snøen som en brennende pingvin. Han ruller rundt og skriker rare lyder jeg ikke har hørt før. Dette er bra underholdning en mandagskveld, og jeg blir til slutt hemmet av min ukontrollerbare latter slik at jeg det ikke blir fler bilder av forsøkskaninen.

–Jeg kjenner ikke føttene mine, og det gjør på en merkelig måte vondt.

Ja, kanskje ikke det smarteste å si før Zoom sin altofrende reporter begynner å ta av seg klærne. Men nå er det ingen vei tilbake. Jeg blir fotografert hyppig, og da jeg kjenner kulden treffe huden min kommer frykten. Frykten av kulde som skal penetrere nervesystemet mitt og føre til at jeg senere mister følelsen i føttene mine. Men så tenker jeg på alle i Zoom-redaksjonen og på hvor deilig det blir å kle på seg etterpå, og jeg kaster jeg meg ut i det.

Jeg løper rundt og blir mast på om å legge meg ned i snøen og ikke være en pingle av min forsøkskanin som virket så grei for bare noen minutter siden. Kulden i snøen trekker inn i meg som et virus og lammer mine føtter.

Før jeg rekker å tenke ligger jeg på magen i snøen og før jeg får registrert at min kjære mor står og ler i vinduet, har jeg begynt å få på meg klærne igjen. Følelsen som en gang levde i føttene begynner å komme tilbake, samtidig som kroppen begynner å finne varmen.

Vi går inn og legger oss foran peisen og hiver i oss varm kaffe, oppdrag Zoom tester er kaldt utført!

Sigurd Kristoffersen, for Zoom, over og ut.

Oppsummering:

+ Forfriskende.

+ Underholdene

+ Variasjon i hverdagen.

- Kaldt

- Kan føre til sykdom

- Blir eksponert naken foran andre mennesker.