Tråkker seg gjennom russetiden

SYKELRUSS: Andrea Møller (18) fra Lørenskog, Anette Espen Mathiesen (18) fra Strømmen, Marte Tvenge (18) fra Strømmen og Turid Barkald (19) fra Lørenskog feirer russetiden på to hjul. Alle foto: Kay Stenshjemmet

SYKELRUSS: Andrea Møller (18) fra Lørenskog, Anette Espen Mathiesen (18) fra Strømmen, Marte Tvenge (18) fra Strømmen og Turid Barkald (19) fra Lørenskog feirer russetiden på to hjul. Alle foto: Kay Stenshjemmet

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

– Vi blir i hvert fall lagt merke til, sier «sykkelrussen» til Zoom.

DEL

Venninnene Andrea Møller (18) fra Lørenskog, Anette Espen Mathiesen (18) fra Strømmen, Marte Tvenge (18) fra Strømmen og Turid Barkald (19) fra Lørenskog feirer russetiden på to hjul uten motor.

«Le Tour de Paradise» trosser regn og vind i russetiden, med egendesignede russesykler.

– Navnet vårt er ikke inspirert av Paradise hotell, bare så det er nevnt, det er sangen til Coldplay, vi har en remix av den som vi bruker som egen russelåt, understreker Andrea.

Jentene forteller at Marte har tegnet logoen.

Dyr russetid

De fire venninnene forteller at de synes russetiden er uforholdsmessig dyr.

– Jeg har i hvert fall brukt vanvittig mye penger så langt, spesielt treffene er dyre. Sykkelen kjøpte jeg for 500 kroner på Finn.no, sier Anette.

– Russetiden har blitt en industri. Det er noe man kun feirer en gang, og da tenker folk at det er greit å bruke mye penger. De prøver jo å trekke mest mulig penger ut av oss, sier Turid.

– Russetiden er veldig dyr, og vi ville være med på mest mulig. Vi fant ut at det var billigere å være sykkelruss enn å skulle kjøpe russebil, dette er et langt billigere alternativ, forklarer Turid.

– Dessuten skaper det et spesielt minne fra russetiden, legger Andrea til. Ideen til å bli sykkelruss fikk jentene fra Turids søster, som var sykkelruss for tre år siden.

Syklet til Vrengefesten

Forrige fredag syklet jentene til Nebbursvollen i anledning Vrengefesten, hvilket ble en våt fornøyelse.

– Folk synes at det er så gøy, vi blir lagt merke til, sier Turid, som understreker at sykling i fylla er fy.

– Alle sier ifra at vi ikke må sykle når vi er beruset, ler hun.

– Vi syklet til Skedsmo videregående skole og gikk der ifra til Nebbursvollen. Det viktigste for oss er å være med på mest mulig og ha det moro, så da får vi heller trille hjem, forklarer Anette.

Jentene er sponset av sykkelbyprodukter.no.

Miljøvennlig russ

– Vi er opptatt av å være miljøvennlige, sier Turid, som likevel innrømmer at noe snylting kan bli aktuelt.

– Vi kan jo ikke sykle til Tryvann og til landstreffet, så da må vi nok satse på skyss. Ellers blir det vel kollektivt da.

Hva de gleder seg mest til?

– Alle de søte knutene vi skal ta, sier Turid.

– Opplevelsene og samholdet. Det er nesten litt trist at samholdet blir så bra nå mot slutten av videregående, sier Anette, mens Marte og Andrea nikker enig.

Artikkeltags