Fortnite er et av fire spill det konkurreres i under spillturneringen Polaris Lan Pro series, som gikk av stabelen 29. september og varer til 2. oktober.

Lørdag var det duket for konkurranser i Playerunknowns' Battlegrounds (PUBG) og Rocket League. Fortnite-turneringen går ikke av stabelen før søndag, og først mandag er det duket for finaler.

Turneringen holdes på X Meeting Point på Hellerudsletta på Skjetten, kun et par dager etter at USAs tidligere president Barack Obama talte på samme sted.

 

Over 1.000 personer er påmeldt, og det er spesielt Fortnite-konkurransen som har fått omtale på forhånd. Pengepremien på 80.000 kroner har lokket flere av verdens beste spillere til Hellerudsletta, og turneringen regnes som Norges første «ordentlige» Fortnite-turnering.

Arrangementet har også høstet kritikk. Tross Fortnites anbefalte aldersgrense på 12 år er en stor del av spillets målgruppe barn fra 8-10-årsalderen og oppover. Turneringen på X Meeting Point i helgen har ingen aldersgrense, og Medietilsynet er skeptisk.

– Vi er skeptiske til at det opereres både med høye inngangspenger og så store premiepotter i spill der vi vet at barn og unge er en sentral målgruppe, sier Medietilsynets leder Mari Velsand til NRK.

Linn-Kristine Svendsen i Polaris sier til samme kanal at det er opp til foreldrene å vurdere om de vil sende barna sine til turneringen.

– I utgangspunktet er det ingen aldersgrense. Men det kan være innhold som ikke passer for barn under 12 år, så da er det foreldre og foresatte som må ta en avgjørelse på om barnet skal delta, sier hun.

(©NTB)