Sol og sommer, nei takk!

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nå blir det fint vær framover. Jeg gruer meg ?

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Når du har bodd i Norge hele livet begynner du å venne deg til nedbør og minusgrader. Når en da ser at værmeldingen spår strålende sol, null millimeter nedbør og 25 grader celsius i tiden framover, tror man det er for godt til å være sant.

Samtidig begynner en å grue seg, for klarvær betyr bikinikropp og bare tær. Mange nordmenn er evige optimister. Vi venter på tropesommeren hvert år, kjøper oss hytter ved sjøen og investerer i litervis med solkrem. Vi lærer aldri. Og nå skal det visstnok bli fint vær igjen. Slik meteorologene har spådd så mange ganger før. Vi nordmenn finner fram sommerklær, utvaskede bikinier og strandstoler nok en gang. Jeg velger å sitte litt tilbakelent. Ikke fordi jeg ikke har troa, men fordi jeg blir bekymret over hva det fine været fører med seg. Sol og varmegrader betyr at sommerkroppen må være ferdig trent, bikinilinjen må være ferdig stelt og tærne må være ferdig lakket.

Det verste med sommeren er når det er så varmt at man er nødt til å gå i bikini. Den er så utrolig avslørende, liksom. Har du magefett, strekkmerker og et par ekstra kilo på rompa, skal jeg love deg at alle ser det når du går i bikini. Har du slurvet litt med treningen i vinter, kommer du garantert til å angre når du går på strandkanten blant sylfider og muskuløse menn i sommer. Det er ikke bare kroppen som er problemet. Man skal helst ha en fantastisk bikini i tillegg. Gjerne en som er et par størrelser for liten, slik at ingenting blir overlatt til fantasien.

Det verste er faktisk å prøve disse bikiniene. Det er umulig å ikke legge merke til alle kroppens skavanker når man står i et prøverom med speil på alle kanter. Når kroppen i tillegg er preget av å ikke ha sett sola siden august i fjor, er det ikke rart at selvtilliten synker. Det er sjeldent man ser så sexy ut som reklamemodellene lover. Jeg har i hvert fall aldri opplevd det. Synes du det fortsatt er rart at jeg gruer meg til sola melder sin ankomst?

Selvfølgelig er det deilig med paraplydrinker, grillmat og sene sommerkvelder, men kunne man gjort dette med superundertøy og dunjakker, hadde jeg vært overlykkelig. Da hadde man sluppet alt dette stresset. Nå er det uansett slik at Yr.no har meldt fint vær. Om disse meteorologene for en gangs skyld skulle ha rett, må jeg nok begynne på en superdiett og finne fram selvbruningskremen.

Det er sjeldent man ser så sexy ut som reklamemodellene lover. Jeg har i hvert fall aldri opplevd det.

Artikkeltags