Premierefest på rød løper

PÅ RØD LØPER: Malin Willard (18), Kamilla Olberg (18), David Haug (17), Madeleine Holtet (24), Marita Asphaug (17), Vivian Kristiansen (18), Marthe Braaten (17), Jøran Gaukelund (17) og Julie Waaler (18) var noen av elevene som var med på sang- og filmprosjektet.

PÅ RØD LØPER: Malin Willard (18), Kamilla Olberg (18), David Haug (17), Madeleine Holtet (24), Marita Asphaug (17), Vivian Kristiansen (18), Marthe Braaten (17), Jøran Gaukelund (17) og Julie Waaler (18) var noen av elevene som var med på sang- og filmprosjektet. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Helse- og sosialfagelevene ved Bjørkelangen videregående avsluttet skoleåret på rød løper med jordbærdekorerte cocktailglass

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

En rød løper, blomsterdekorasjoner, cocktailglass med jordbær og pyntede elever fanget blikket mitt da jeg svingte inn på Bjørkelangen videregående skole onsdag.

Det var premierefest for elevene, men hva har de gjort for å kunne skape Hollywood-stemning i Romerike? Vel, de har laget en sang og en musikkvideo for å promotere linja helse- og sosialfag. Melodien har de lånt fra Lady Gagas ”Born this way”.

Fremtidens håp

– Vi har fått god hjelp av plateprodusenten Ole Johannes Åleskjær som er lærer her, og vi har jobbet på fritiden og i friminuttene, forteller prosjektleder June Enger.

Originalt går kanskje ikke filmproduksjon og sangskriving inn i kompetansemålene for helse- og sosialfagelever, men viktig er det dog likevel.

– Dette går ikke inn i læreplanen, med det er viktig med slike prosjekter, sier rektor Olav Wennemo.

– De beste prosjektene er de elevene kommer på selv. I tillegg opplever de teambygging, og jeg er kjempeimponert!

Filmen viser svart-hvitt-bilder av elevene når de synger inn i studio, blandet med innslag av dansing, relevante bilder og filmsnutter fra yrket. Alt er klipt sammen til å passe til låten som elevene har valgt å kalle ”Fremtidens Håp”.

– Det er kjempemorsomt at elevene selv har styrt dette. Dette skal legges på YouTube og blir et minne for livet, smiler Enger, som i tillegg håper at filmen kan bidra til å rekruttere elever til linja.

Nyttig for framtiden

Marthe Braaten (17) og Julie Waaler (18) er to av elevene, som i løpet av noen måneder, har laget sangen og filmen med sine medelever.

– Det var lærerikt, og vi hadde et godt samarbeid, forteller Julie.

– I tillegg var veldig morsomt. Vi har blitt mye mer spleisa, og nå har vi også blitt bedre kjent med VG1-elevene, legger Marthe til.

Hun synes prosjektet har hatt mer nyttig for seg enn å bare virke styrkende for fellesskapet innad i linja.

– Vi skal jo gå videre nå, og i mange helse- og sosialfagyrker er det viktig å kunne prate for seg og gjøre noe spennende ut av dagen i arbeidslivet, sier hun.

Elevene virket mektig fornøyd med en premierefest som avslutning på skoleåret.

– Dette var veldig bra gjort, og det er en koselig start på sommerferien og en fin slutt på videregående.

Artikkeltags