Pizza og helt ny skole i Nannestad

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Elevene på Nannestad videregående skole ble møtt med et håndtrykk fra rektor – og pizza.

DEL

– Vælkømmin hit, sier rektor Inger Sleppen på Nannestad videregåene skole og rister hånd etter hånd i skoledøra, 400 i alt – skolen er nemlig helt ny, skjønner du.n

– Nå kan di bare gå inn og setta døkk i aula'n.

Så ny er skolen at denne aulaen fortsatt lukter maling og håndverkerne hamrer i bakgrunnen under oppropet. Så ny at selv lærerne ser oppspilte ut, at assisterende rektor, som har vært i skolen lenge, aldri før har følt slik spenning og at alle ser litt forvirra ut. Så ny er den at ingen ennå har rukket å begynne i tredjeklasse, og bare noen få i andre.

På en så ny skole har man selvsagt egen skolerestaurant for kokkeelevene med gratis varmlunsj og frukt de tre første dagene, pizza pepperoni i dag. Og allmennfagelever, som Aleksander Solheim, som sier det er dritbra.

Nyskoler som dette har kunst på veggene, låser på dørene og et vakkert steinamfi i skolegården. De har lærere som fortsatt bryr seg nok til å trampe ut med forte skritt og minne om skolereglementet, dersom noen skulle komme på å røyke i nettopp det amfiet.

Såpass nye skoler har elever som bekymrer seg for hærverk, stiller spørsmål om eksamen og kaster tyggisen i lekre designsøppeldunker merket "Restavfall", og ikke "Papir".

Nye skoler av dette slaget har filmstudio og medie- og kommunikasjonslærere som lover stor frihet til å ta noen opptaksdager i Oslo, men ikke kan love deg plass her til neste år.

På så nye skoler har de selvsagt fortsatt ventelister, og elever som er så nye at de ikke fikk sove i natt.

– Men det begynner å gå over nå, altså, sier Marte Strand.

Artikkeltags