«Helsesista» får Tabuprisen

NY ARENA: Årets Tabupris går til Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som Helsesista.

NY ARENA: Årets Tabupris går til Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som Helsesista. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hun er svært utradisjonell og har titusener av følgere på Snapchat. Nå hedres Tale Maria Krohn Engvik for sin innsats for å bryte ned fordommer og øke kunnskap om psykisk helse i samfunnet.

DEL

Rådet for psykisk helse tildeler Tabuprisen 2018 til Engvik – bedre kjent som «Helsesista».

Nittedølen får prisen for sitt engasjement som «hele Norges helsesøster», for å nå ut til svært mange gjennom nye kanaler, og for å tørre å være personlig i sin kommunikasjon.

– Tale er tøff, tydelig og snakker fra hjertet. Som fagperson er hun svært utradisjonell i sin omgangsform og valg av kanaler, noe vi ser på som en positiv utfordring til helsesøsterrollen. Vi synes det hun gjør er viktig og grensesprengende, og vi vet at Helsesista når ut til mange som vanligvis ikke ville tatt kontakt med helsepersonell for sine spørsmål eller problemer, begrunner generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse.

Engvik startet «Helsesista» på Snapchat for å gjøre seg mer tilgjengelig for unge.

Etter kort tid fikk hun titusenvis av følgere.

Rådet for psykisk helse påpeker at hun har bidratt på mange arenaer, for eksempel i NRK-programmet Newtons kortfilmer om selvmord.

– Unge mennesker trenger gode voksne som tør å by på seg selv, bruke humor og være åpne om ting som er vanskelige. Disse voksne må være tilgjengelige, de må være der de unge er. Derfor er det så viktig med en Helsesista – en digital helsesøster som også er et ekte menneske, sier Gundersen.

Artikkeltags