– Ny ekteskapslov bør komme nå

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

– Den nye ekteskapsloven er et forslag fra regjeringen. Formålet med loven er å likestille lesbiske og homofile, gi lesbiske og homofile rett til adopsjon og kunstig befruktning. Det skulle egentlig legges fram fredag 15. februar, men det har blitt noen forsinkelser, fordi tidligere statsråd Manuela Ramin-Osmundsen gikk av som minister, forteller Christian Møllerop fra Gjerdrum, leder i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring i Oslo og Akershus.

– Nå skal regjeringen legge fram forslag i Stortinget i løpet av våren. Det pågår nå en stor diskusjon, som omhandler homofiles rett til å gifte seg i kirka. Her legger lovforslaget opp til at kirken ikke skal tvinges.

De fleste delene av forslaget er støttet av flere partier. Det er flertall for at homofile skal få gifte seg og adoptere, mens det er uenigheter om kunstig befruktning for lesbiske, selv om det ligger an til et flertall her også.

– Det debatteres mye om ekteskapsloven om dagen. Etter min mening bør dette bør komme på plass så fort som mulig, og jeg forventer at regjeringens forslag får bredt flertall. At lesbiske og homofile skal få fulle rettigheter er på ingen måte for tidlig. Man kan ikke si at noens samliv er mindre verdt enn andres. Derfor mener vi dagens lovgivning må endres, og støtter regjeringens forslag til felles ekteskapslov.

Artikkeltags