Hjerneløs på hjemmebane

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Jeg bare kjører en liten runde i bilen på hjemmebane.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

Deilig å bare kjøre, ikke tenke på noe. Skru opp musikken og bare prate og le med den ved siden av meg.

Klokka er halv elleve på en fredagskveld. Ingen er ute, jeg kom sent hjem fra jobb. Jeg bare tar en liten pause i bilen. Deilig! Følger ikke med på speedometeret, bare nyter nuet.

– Faen! BREMS, brems, brems, brems! sier passasjeren ved siden av meg.

Harmonien stopper. Jeg skjønner hva som skjer. Hva annet kan det være? Så jævlig typisk. Ja, så klart står det fem idioter i politiuniform bak det teite kameraet rett foran meg. På en sen fredagskveld. Ikke så deilig lenger.

– Kan jeg få se førerkortet ditt? Nå gikk det veldig fort i førtisona, smiler politimannen.

– Jeg glemte det hjemme. (Det er lett å glemme det dumme førerkortet så nær hjemmet mitt, og drit i å være så sykt smørblid)

– Har du noen annen form for identifikasjon på deg?

– Nei, beklager. La igjen alt hjemme, skulle bare ut en kjapp tur ut for å hente noe. (Faen i helvete, hva gjør jeg nå?)

Adrenalinet pumper, og endelig kan jeg få bruk for det jeg har lært meg på «Need for Speed–The Run». Kjør på, kjære du! Og jeg kjører som en gris, og føler meg som verdens beste sjåfør. Jeg er verdens beste sjåfør!

Jeg skrur opp musikken igjen for å få feelinga. Bak meg får de treige politimennene fart på seg. Stakkars, nå har de stått på posten sin i mange timer, og kan endelig få litt spenning i hverdagen. Ærlig talt, jeg gjør dem en tjeneste. Plutselig kjører jeg gjennom San Fransisco. Grafikken er bedre enn i spillet hjemme, dette er tross alt virkelig. Og politijakten er virkeligere enn noensinne. Jeg kan endelig oppfylle drømmen min om å kjøre litt drifting. Etter en stund sladder jeg bilen min inn på en tom plass. Perfekt!

– Løp! sier han ved siden av meg, og vi veksler blikk. Tar hverandre i hånda, og løper mot Golden Gate Bridge i solnedgangen. Ganske romantisk, egentlig. Som å være med i en actionfilm.

Vi kommer oss unna. Adrenalinet gir en deilig følelse. Jeg vinner, jeg vinner!

– Det som skjer, er at jeg gir det et forenklet forelegg her og nå, ok? sier noen i det fjerne.

Åh. Jeg ble stoppet i fartskontroll, ja.

– Ok. (Jeg er dødsblakk nå. Sju dager fengsel står som en mulighet. Hm, er det egentlig så ille i fengsel?)

Livet er tilbake, og nei, jeg er ikke med i en virkelig form av et bilspill. Førerkortet mitt overlevde, heldigvis. Men én liten tabbe på tre år, og jeg er uten mitt kjære førerkort. På grunn av en liten pustepause i bilen, uten å tenke på farten. Dumhet? Ja, sikkert. Stoltheten? Borte. Dårlig tid til jobben i bilen? Bare å glemme framover. Kjøre som i «The Run»? Tror ikke det.

– God helg, da!

– God helg, ja. (Jo, tusen jævla takk)

Karma, hvor er du? Jada, så funker fartskontroller. Snegletempo i tre år blir en lekse for livet. Men seriøst. Hvorfor er aldri karmaen min der når jeg trenger den?

Artikkeltags