Drømmen om dansen

UNDERVISER: Pernille Kallestad drømmer (om å bli musikaldanser. Ved siden av skolen har hun to jobber som danselærer. Foto: Kristine Jensson

UNDERVISER: Pernille Kallestad drømmer (om å bli musikaldanser. Ved siden av skolen har hun to jobber som danselærer. Foto: Kristine Jensson

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Pernille valgte å satse på dans. Og satse, det gjør hun.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Pernille Kallestad (18) går musikk-linja på Lillestrøm videregående. Ved siden av jobber hun som danselærer på Norsk Ballettinstitutt og Art Musikal og ballettskole. Når det er tid til overs går hun på auditions.

Drømmen er å bli musikaldanser.

Hvorfor dans?

– Jeg har veldig mye danseglede. Jeg startet å danse i 2008, og året etter startet jeg på danselinja på

Lillestrøm videregående. Etter at jeg begynte å danse har det bare blitt mer og mer dans, sier den talentfulle jenta som til tross for sin unge alder kan skryte av å ha vært med i flere store forestillinger.

Pernille var i fjor en av få danserne som kom videre fra audition, og fikk danse i oppsettingen av High School Musikal på Chateau Neuf. Hun var også vært danser på Eurovision Song Contest, og har flere ganger vært på ulike danseauditions.

Store opptredner

– Hvis du vil satse på dans, bør du absolutt dra på auditions. Det gir verdifull erfaring, du skaffet deg kontakter i bransjen og like viktig er det at du får trent deg på å prestere under press, sier hun bestemt.

Hva er målet ditt med dans?

– Den store drømmen er å bli musikaldanser. Jeg synes det er utrolig kult å kombinere både sang, dans og teater. I tillegg liker jeg godt jobben med å undervise andre i dans, sier hun.

Med sikret plass på BårdarDanseinstitutt fagskoleutdanninger Pernille et skritt nærmere å realisere drømmen. Hun håper hardt arbeid og mye trening en dag vil resultere i fast ansettelse og at hun kan leve av lidenskapen sin.

– Sats på dans!

En som anbefaler dans, både som hobby og yrke er Huyen Huynh. Huyen er grunnlegger av Norges første danseutdanning innen Hiphop og Urbane dansestiler, Circle Dance Academy. Skolen holder til i Oslo og har i dag ca. 500 elever.

– Noen av elevene våre går på dansekurs på kvelden, mens de som satser på en karriere innen dansenten går fulltid eller deltids-utdanning på dagtid, sier hun.

Dans som yrke

– Mange barn, unge og voksne har dans som en hobby, men det er også flere som satser på en karriere som danser, sier hun og legger til at det er flere yrkesstillinger for de som velger en dans som yrke.

– Mange av de som utdanner seg til dansere blir både dansepedagoger og danseinstruktører, i tillegg til at flere jobber som dansere på fulltid.

Hvordan satser en på dans?

– Som i alle andre yrker er første steget å bli virkelig god i faget. Det krever mye disiplin og hard trening. Noen lærer en del selv av å for eksempel se på videoer på Youtube og selvstudie av koreografi og danseteknikker.

Huyen anbefaler likevel å ta kontakt med profesjonelle innen sporten.

– For de som ønsker en karriere innen dans, er det en god idé er å gå danse-linja på videregående, og å melde seg på dansekurs og danseskoler. Da får en veiledning av profesjonelle som har mye erfaring og utdanning innen faget, avslutter hun.

Artikkeltags