Gå til sidens hovedinnhold

DEBATT: Lovlig pitbull

Artikkelen er over 8 år gammel

Carina (15) mener det er hundeieren, ikke rasen, det kommer an på. Hva mener du?

Det har lenge vært forbudt å ha pitbull i Norge, på grunn av ryktet den har som en av verdens farligste raser. Årsaken til ryktene var blant annet at mange som ikke burde ha hund skaffet seg en pitbull som de prøvde å få aggressiv. Det ble også brukt pitbuller i ulovlige arrangerte hundekamper. Pitbullen var ofte favoritthunden siden denne rasen er kraftfull.

Jeg mener at det kommer ikke an på rasen som gjør hunden farlig, men eieren bak hunden som gjør det. En Chihuahua er som vanligvis mer aggressiv en det Pitbullen er.

Jeg har sett mye på den kjente hundehviskeren Cesar Millan og sett åssen denne rasen egentlig oppfører seg. Han sier selv at pitbullen egentlig er en veldig trofast og familiekjær rase, hvis den blir oppdratt riktig. Noe som er det samme med andre hunderaser. Ta for eksempel Cesar`s trofaste følgesvenn pitbullen Daddy som har hjulpet mange hunder med rehabilitering. Cesar Millan har også brukt denne hunden til å hjelpe folk som har vært redd pitbuller til å overkomme frykten får denne rasen. Etter å ha brukt Daddy og de andre pitbullene i flokken hans har mange fått en annen oppfatning på åssen rasen egentlig er.

Jeg har tenkt på en fin måte åssen vi kan ha denne rasen i Norge uten at den skal havne i gale hender. Vi skaffer oss oppdrettere som er medlem i Norsk Kennel Klubb som skal følge opp hunden en uke etter personen har kjøpt huden. Etter dette får å være sikker på at huden har det bra, så drar oppdretteren til de som eier huden ett halvt år etter de har hatt den utenom at eieren vet at de kommer, så de kan se åssen hunden egentlig har det.

Hvis hunden har mange sår eller arr og har blitt skåret av ørene så har den blitt brukt til kamp. Da må ta fra eieren huden hvis de ser tegn til dette og dette må kjøperen underskrive på. Siden de som driver med hundekamp skjærer av ørene til hunden så vil hunden den slåss mot ikke kunne ta tak i ørene og hunden vil da tape raskere. Dette oppdages enkelt av fagpersoner som da har myndighet til å ta fra eieren hunden.

Carina (15)