Johaug var ustoppelig i den tøffe avslutningen i alpinbakken i Åre. Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen sikret trippel norsk.

– Som du vet elsker jeg motbakker, og i dag var det min dag. Jeg vet ikke om du kan kalle dette et sprintrenn, men jeg er veldig glad, sa Johaug rett etter målgang.

Som siste kvinne inn i den avgjørende stigningen måtte Johaug gå slalåm mellom konkurentene i Åre. Da hun satte inn støtet mot toppen av stigningen var likevel ingen i nærheten av å følge.

Skreddersydd

Det ble i forkant av sprinten i den svenske alpinmetropolen snakket om at traseen var skreddersydd for Johaug, og med en klar seier i prologen var Therese Johaug storfavoritt før finaleheatene. Hun vant prologen med 4,53 sekunder til gode på Heidi Weng.

I kvartfinalen fikk hun det derimot tøffere enn ventet. Hun lå sist inn i den lange avgjørende stigningen i alpinbakken i Åre og slet med å komme seg forbi konkurrentene. Hun gikk likevel greit videre som nummer to i sitt heat, bak Weng.

Også i semifinalen lå hun bakerst inn i monsterstigningen, denne gang fikk hun derimot fritt leie til tet og vant heatet relativt lett foran Weng.

Til finalen fikk de også med seg Astrid Uhrenholdt Jacobsen fra det andre heatet.

Øker ledelsen

Johaug leder nå sammenlagt med 63 sekunder foran Weng.

Ingvild Flugstad Østberg og Ebba Anderson som ligger som nummer tre og fire i sammendraget røk begge i kvartfinalen, dermed økte Weng i det som ser ut til å bli en kamp om 2.-plassen totalt.