(Nettavisen): Weng følte seg bra i starten av løpet, men ble raskt felt av vårsolen i Tyskland.

Med en gradestokk på mellom 15 og 20 grader i skyggen, ble det en svært varm opplevelse for kvinnene under tirsdagens 10-kilometer.

For Weng ble det for varmt og i mål var den norske langrennsprofilen nesten to minutter bak Johaug på en 15. plass.

- Det er ikke ofte jeg har lyst til å drikke etter fem kilometer, men da var jeg helt tørr i munnen, forklarer Weng til Nettavisen.

- Det her er vanvittig. Det her er ikke vinter. Dette er sommeridrett, forteller Weng.

- Irriterende

I forkant av VM har Weng trent hjemme i Norge i nærmere minus 20 grader. Hun forklarer at overgangen til varmen i Tyskland har vært krevende for henne å takle.

- Det er så uvant. Vi er vant til å gjøre dette om sommeren, men akkurat nå er det som å være i syden. Det er irriterende at jeg ikke ha øvd på det her, sier Weng.

Den norske langrennsløperen er tydelig på at varmen er lik for alle, men forholdene ble etterhvert mer og mer krevende under konkurransen.

Weng innrømmer at hun gjerne skulle ha startet tidligere og aller helst at arrangøren flyttet rennstarten til tidligere på dagen.

- Mulig vi har tatt litt for lett på det

Landslagstrener Ole Morten Iversen forstår hvis Weng opplevde at det ble varmt og antyder at det kunne vært gjort en bedre jobb i forkant for å hjelpe løperne med å takle utfordringen.

- Det er mulig vi har tatt litt for lett på det, sier Iversen til Nettavisen.

Iversen virker noe overrasket over at det faktisk ble så varmt som det gjorde i Oberstdorf tirsdag.

- Det vi møter i dag er litt annerledes enn det vi møtte i går. Det var nattefrost i natt også og meldt det samme, men det ble varmere, tyngre og bløtere enn vi hadde håpet og trodd. Men det er likt for alle.

Landslagstreneren roser arrangøren for jobben som er gjort med løypen under mesterskapet, men mener at det uansett ville vært det beste å starte rennene tidligere på dagen.

- Da vi kom hit de første dagene så var jeg klokkeklar på at alle skirennene burde være avsluttet før klokken 12. Men de grepene de har tatt og kanskje litt endring av været har gjort at det har blitt gode konkurranser til tross for det.

- Men jeg er helt sikker på at når det er litt svingende, ustabilt og i retning ekstremt så hadde det sportslig sett blitt bedre om konkurransene startet tidligere på dagen, forklarer Iversen.

Foreløpig har det imidlertid ikke kommet noen indikasjon på at arrangøren vil endre noe starttidspunkt på de gjenværende løpene.