I krevende forhold i Sverige, med regn i luften og mye vind, var Therese Johaug sterkest av alle. På fellesstarten gikk verdenscuplederen hardt ut og lå i tetgruppen hele veien til mål, men fikk tøff konkurranse nesten helt til målstreken.

– I dag må jeg si det var ekstra artig å vinne skirenn. Jeg var litt pessimist før start, for jeg tenkte det kunne bli massespurt, men det var en hard løype som skilte mer. Jeg er veldig fornøyd, sa Johaug til NRK etter rennet.

Ga Johaug kamp

Svenske Ebba Andersson og Heidi Weng var konkurrentene som holdt best følge med Johaug, og halvveis i rennet var de under sekundet bak 31-åringen fra Dalsbygda.

Ti sekunder bak trioen i tet lå svenske Frida Karlsson, som er tilbake i verdenscupen etter startnekten i desember, og i ryggen på Karlsson fulgte Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Etter 7,7 kilometer klarte ikke Weng å holde følge med Johaug og Andersson lenger og måtte la de to gå ifra. Mot slutten klarte heller ikke svensken å holde det imponerende tempoet til Johaug, som kunne gå i mål til sin verdenscupseier nummer 66.

– Jeg fightet med Ebba, men jeg klarte å rykke i den siste bakken, sa en fornøyd Johaug.

Fossesholm imponerte

Weng endte som nummer tre bak Andersson, mens Uhrenholdt Jacobsen tok 4.-plassen. Én av dem som imponerte aller mest søndag, var junioren Helene Marie Fossesholm. 18-åringen ble nummer fem i Falun.

Karlsson gikk inn til en 9.-plass og var nest beste svenske på hjemmebane.

Ragnhild Haga ble nummer åtte, Tiril Udnes Weng nummer 17, Ingvild Flugstad Østberg nummer 19 og Julie Myhre nummer 24.