(Nettavisen): Før den nasjonale åpningen på Beitostølen, avslører Heidi Weng at hun ikke var langt unna å avslutte langrennskarrieren i starten av forrige sesong.

- Ble veldig redd

Langrennsprofilen har tidligere snakket åpent om sin frykt for koronaviruset. Så langt gikk det at hun ønsket å legge skiene på hylla etter verdenscupåpningen i Ruka i fjor.

- For min del fikk jeg en veldig trøkk og ble veldig redd. Selv om jeg kom meg på start i sprinten der, så bestemte jeg meg egentlig for at dette var det siste skirennet jeg noen gang skal gå. Og den siste gangen jeg noen gang skal komme meg på et fly igjen, sier Weng til Nettavisen.

Slik ble det imidlertid ikke.

- Jeg kom meg litt og fant vel ut da jeg gikk på Sjusjøen at det var litt gøy å gå skirenn likevel. Jeg la vel det litt bort da, kan du si, sier Weng videre.

Hun takker søstrene Udnes Weng for at hun kom seg ut av hotellrommet i finske Ruka.

- Jeg trives der, men jeg kjenner på at det ble en rar setting for min del, for jeg lå stort sett på rommet i fire dager. Jeg fikk litt hjelp av Tiril og Lotta, som backet meg litt og fikk meg ut fra det rommet, men stort sett lå jeg på rommet. Jeg hadde ikke mye overskudd da jeg kom hjem.

Tar forholdsregler

Hun er klar på at hun fremdeles er nøye med forholdsreglene for å minimere risken for å bli smittet av koronaviruset.

- Jeg har begynt å leve i en skiboble allerede. Jeg bruker munnbind på butikken og ellers, så er jeg ganske nøye. I verdenscupsirkuset må vi også teste oss for å konkurrere, så det blir nok ganske likt som i fjor for vår del.

Like bekymret og engstelig som hun var i starten av forrige sesong er hun heller ikke.

- Jeg har vært på tur i år og har vært i høyden. Det har gått fint, så jeg føler jeg er bedre forberedt på akkurat det. Jeg fikk veldig god hjelp da jeg fikk meg en trøkk i starten i fjor. Jeg følte det ble bedre og bedre, sier Weng.

- Fra å ikke klare å komme seg til start, til at det gikk bedre og bedre for min del, var veldig positivt.

Den nasjonale åpningen på Beitostølen går av stabelen kommende helg, mens verdenscupen starter i finske Ruka neste helg.