Gå til sidens hovedinnhold

Toppidrettssgymnaset kommer: – Vi er veldig glade, vi har jo håpet på dette lenge

Artikkelen er over 3 år gammel

Wang toppidrett får etablere en helt ny videregående skole i Vinterparken i Lørenskog. – Dette har vi håpet på lenge, sier Jon Isebakke, skolesjef i Wang.

Wang toppidrett Romerike AS har søkt om godkjenning av ny skole i Lørenskog med 380 elevplasser fordelt på Vg1 til Vg3 studiespesialisering i kombinasjon med toppidrett. Torsdag fikk de beskjed av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen om at søknaden var innvilget.

– Vi er veldig glade, vi har jo håpet på dette lenge. Dette betyr at alle som bærer på en drøm om å kombinere idrett og utdanning nå får muligheten til det, sier Jon Isebakke, skolesjef i Wang.

Skolen planlegges lokalisert på Romerike i tilknytning til Lørenskog Vinterpark som etter planen skal stå klar i 2019. Vinterparken i Lørenskog skal bli verdens største innendørs skiarena, en komplett aktivitetsparks og vintersportsdestinasjon. Det er Selvaag-eide Vinterparken Holding AS som eier prosjektet.

– Dette har vi jobbet for lenge, og det betyr mye for oss å få en skole som Wang hit. Denne vinterparken blir jo som en helt ny bydel og da er det viktig at vi satser på både kunnskap og idrett, sier Kjetil Fladmark Larsen i Selvaag.

 

– Gledens dag

Den nye skolen i Lørenskog skal tilby et variert utvalg av både sommeridretter og vinteridretter, alt fra håndball og innebandy til badminton og styrkeløft.

– Det er flere grunner til at Wang får etablere denne skolen på Romerike med statsstøtte. De har fått mye støtte både fra fylket og lokalsamfunnet. I tillegg skal skolen være tilknyttet et stort, flott og nytt anlegg. Vi har også lagt stor vekt på at dette er forankret i idrettsbevegelsen, forteller Torbjørn Røe Isaksen.

– Dette er en gledens dag for norsk idrett og Romerike. En slik skole vil fortsette å gi talenter til lokale klubber, legger kulturminister Linda Hofstad Helleland til.

 

Vil også ha ungdomsskole

I søknaden sto det at en stor andel av de idrettsaktive elevene søker toppidrettstilbud utenfor Romerike. De siste tre årene har det bare til Wang i Oslo søkt 273 elever fra Romerike.

– Ved at denne skolen kommer til Romerike håper og tror jeg at unge lovende talenter fortsatt kan bo hjemme og bedrive idrett i sin lokale klubb. Vi er jo også opptatt av å bygge opp et helhetsløp på Romerike, med både ungdomsskole og videregående skole. Vi har allerede fått godkjent en ungdomsskole i Skedsmo og en i Lørenskog, forteller Isebakke.

Det vil fortsatt være en stund til skolen kan stå klar, og det er fremdeles ikke avklart akkurat hvordan skolen skal ligge i forhold til Lørenskog vinterpark.

– Nå må vi sette oss ned med Wang og bli enige om hvordan vi skal løse dette rent praktisk, sier Larsen.

Ordfører positiv

Ordfører i Lørenskog, Ragnhild Bergheim, er positiv til en ny videregående skole i Lørenskog.

– Vi ønsker Wang videregående skole velkommen til Lørenskog og Vinterparken, og håper at dette blir et supplement, og ikke en konkurranse, til de to videregående skolene vi allerede har, sier Bergheim.

Fakta:

  • Wang toppidrett Romerike AS har fått innvilget sin søknad om å bygge et helt nytt toppidrettsgymnas til Vinterparken i Lørenskog.
  • Idretter som skal tilbys ved skolen: håndball, fotball, ishockey, innebandy, bordtennis, golf, turn, dans, skiidrett, friidrett, svømming, triatlon, sykkel, kampidrett, badminton, styrkeløft, orientering og basistrening.
  • Vinterparken i Lørenskog skal bli verdens største innendørs skiarena, en komplett aktivitetspark og vintersportdestinasjon. Anlegget vil være det eneste innendørs skianlegget i verden som har både alpint, free-style og langrennsløyper.

Kommentarer til denne saken