Frp-veteran Petter Stensby topper Alternativ Ullensakerliste.

Tom Staahle var nominasjonskomiteens kandidat i Frp. Men det var også var levert inn forslag på Petter Stensby. Staahle ble valgt og Ståle Lien Hansen ble flyttet opp på andreplass.

Da trakk Petter Stensby seg.

– Jeg følte det nærmest som mistillit å bli degradert, sier han.

Hans partifeller i Frp har bedt ham om revurdere beslutningen, uten hell.

Ny liste

Nå er Petter Stensby klar for valgkamp i front for ei ny liste på 11 personer.

– Dette er etter oppfordring fra folk som er misfornøyd nominasjonsprosessene i de tre største partiene, sier han.

For det var ikke bare kampvoteringer i Frp. Det samme skjedde i Ullensaker Høyre og Ullensaker Ap.

Det gjenstår å lage et partiprogram. Men Stensby røper at lista vil gå for bevaring av Jødalsmåsan, ønsker å få til en ny svømmehall og er for at den gamle skolen i Nordkisa rives og at deler av eiendommen brukes til eldreboliger bygd i privat regi.

– Vi står helt klart på høyresida, sier Stensby.

Han sitter for Frp i sin fjerde periode i kommunestyret. De siste årene har ordførervalget i Ullensaker vært forutsigbart.

– Det partiet jeg kommer fra har vært et Espelund-parti. Jeg tror oppslutningen daler i.o.m. at Espelund er borte. Og jeg tror valgoppslutningen kan bli dårlig, i.o.m. at det er en del nye folk i de store partiene og har vært litt turbulente nominasjonsprosesser.

Lokale saker

– Jeg har syslet med tanken på ei bygdeliste i et års tid, sier Trond Ingvaldsen, nummer to på Alternativ Ullensakerliste.

Han er en av flere initiativtakere til den alternative valglista.

Ingvaldsen er selvstendig næringsdrivende i Ulna AS, som driver barnehager i Norge, Sverige og Tyskland, bor også i Nordkisa og har i likhet flere andre på lista fartstid fra FAU, idrettslag og velforeninger. Han har aldri vært medlem av noe politisk parti.

– Stemmemessig har jeg vekslet mellom rødt og blått. Kommunevalget er mer avhengig av personer som er der for fellesskapet og lokale saker, mener han.

På de neste plassene står disse: Geir Roger Engebretsen, Eva Hoel Skjevik, Gerd Jorunn Stensby, Kularb Sinso, Truls Skjevik, Inger Olaug Ruud Lerbakk, Torben Betten, Beate Johansen, Sashi Nandad og Odd Heggelund.

Du finner alle nominasjonslistene til kommunestyre-valget i Ullensaker her!