Det er Dagbladet som skriver dette etter at en av dem som ble innkalt – tidligere fylkestingspolitiker Samad Rah fra Skedsmo – nekter å avgi DNA-prøven.

– De burde klare å fange gjerningsmannen med de ressursene de har tilgjengelig. Isteden sender de ut brev til hundrevis av menn, når de først kunne sjekket ut innvandrere med voldsfortid. Selv har jeg plettfritt rulleblad - så hvorfor dukker navnet mitt opp i denne saken? sier 28-åringen til avisen.

Rah opplyste om sin DNA-nekt på sin egen Facebook-side.

– Først da jeg ringer for å vite hvorfor navnet mitt har dukket i en sånn sak får jeg beskjed om at det er helt tilfeldig siden jeg er bosatt i nærområdet. Jeg takker fint nei til å avgi DNA fordi jeg har ikke vært i landet i den perioden voldtekten skal ha funnet sted, fordi jeg jeg ikke har vært ute i Lillestrøm de siste 4-5 årene til etter klokka 02, fordi jeg ikke passer til beskrivelsen til voldtektsmannen hvis han er skallet og mellom 30-40 år, og fordi voldtektsmannen skal ha snakket dårlig norsk med østlandsk dialekt. Jeg derimot snakker et dialekt som kunne ha imponert selveste Ivar Aasen, en dialekt der nord møter øst og vest, skriver han på Facebook.

Da han nektet å avgi DNA-prøve, ble han istedet innkalt til avhør.

Politiet opplyser at DNA-et blir destruert etter at det er sjekket opp mot det genmaterialet som er funnet på åstedet.

Rah er imidlertid kritisk til det han oppfatter som dårlig personvern.

– Selv om DNA-prøvene blir slettet, vil profilene fremdeles finnes i arkivet, sier han til Dagbladet.

Saken fortsetter under grafikken!

 

Gjør som 19.000 andre: Følg Romerikes Blad på Facebook!  

POLITIET: – Forstår det er ubehagelig

Line Thorsberg, politiadvokat og påtaleansvarlig i saken, sier at politiet fortsatt ikke har noen mistenkte i saken og at de derfor vil samle inn DNA-materiale fra personer som ikke kan utelukkes ut fra offerets signalement.

– Ut fra signalementet har vi gått bredt ut og fått oversikt over menn i alderen 25-50 år som har eller har hatt tilknytning til Skedsmo, og som ikke er født i Norge. I en annen sak kunne vi hatt en helt annen situasjon, f.eks. med en blond person som snakker svensk. Jeg forstår at det er ubehagelig for en som vet han er uskyldig. Men i brevet og samtalene har vi vært tydelige på at vi ikke kaller dem inn på grunn av mistanke, forklarer Thorsberg.

Hun opplyser at politiet ikke vil framskaffe en tvangskjennelse om å få DNA-et til en person med mindre det foreligger en konkret mistanke.

Natt til søndag 13. september i fjor er kvinnen på vei hjem fra en tur ute på byen i Lillestrøm sentrum. Hun forlater puben Republic ved 03.10-tida. Like etter at hun krysser Nittedalsgata fra Coop Obs, blir hun kontaktet av en fremmed mann. Han har en kniv og truer henne inn i et forlatt hus mellom Kjellergata og Voldgata, der han voldtar henne.

Politiet gjorde flere krimtekniske undersøkelser på åstedet for å sikre spor. Huset der voldtekten skjedde er i dag revet.

Politiet har også gått gjennom flere overvåkingsvideoer og sjekket teledata i området på det aktuelle tidspunktet.

Politiet går ut med følgende beskrivelse av gjerningsmannen:

■ Mann i 40-årene.

■ Utenlandsk utseende.

■ Mørkt, kort hår med litt fall.

■ Skjeve og ustelte tenner.

■ Cirka 170–180 meter høy.

■ Snakket norsk med utenlandsk aksent.

Har du opplysninger? Ta kontakt med politiet på telefon 02800 eller 64 84 20 00!