Voldsomt uvær i Oslo-området – flere trær veltet

Et stort tre har falt over veien i Helgesensgate i Oslo etter et kraftig lokalt uvær. Politiet melder om flere trær som har falt ned i byen, og det skal vær mye vann i veibanen som følge av uværet.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Et stort tre har falt over veien i Helgesensgate i Oslo etter et kraftig lokalt uvær. Politiet melder om flere trær som har falt ned i byen, og det skal vær mye vann i veibanen som følge av uværet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Et plutselig uvær rev flere trær over ende i Oslo og Akershus, og flere biler ble truffet. Nødetatene melder om svært mye å gjøre.

DEL

Etter en relativt fin dag, ble hovedstaden plutselig rammet av et dramatisk væromslag onsdag kveld. I en kort periode herjet voldsom vind og kraftig regn.

– Oslo brann- og redningsetat har nå så godt som alle sine ressurser ute for å håndtere ekstremværet. 30 registrerte oppdrag siden klokka 20.40. Mye overvann skaper store problemer i trafikken og fører til oversvømmelse i kjellere. Store trær har veltet, blant annet i Seilduksgata og Helgesens gate, skrev Oslo 110-sentral på Twitter like etter klokka 21.

Treet som veltet i Helgesens gate, traff tre parkerte biler, og én av dem ble totalskadd. Heldigvis var det ingen personer i noen av bilene.

Også politiet merket økt pågang.

– Vi har fått vanvittig med meldinger inn hit. Det er mye løse kumlokk, mye vann og flere trær som har falt ned i distriktet. Det er foreløpig ikke meldt om noen personskader, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Problemene har rammet både Oslo, Bærum og Asker, ifølge politiet. Romerike slapp unna ekstremværet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken