«Alle hater meg»

Kjære dagbok. I går fant jeg ut at alle i denne familien vil få meg ut av huset. Alle hater meg. Unnskyld kjære dagbok at jeg alltid skriver trist til deg, men det er det som skjer hver dag i mitt liv. Bare hat og sorgen.

(Utdrag fra søsterens dagbok, datert 15. november 2003. Hun var da 12 år.)

«Han har slått mamma nesten til døde»

Kjære dagbok. Akkurat nå sitter jeg ved skapet mitt, med hodet lent til senga. Jeg gråter fordi han idioten nettopp skulle få fram den stygge humoren hans som inneholder å prøve å skremme meg, ved at han tar opp en mobillader og later som om han skal slå. Jeg gir faen om han slår. Det gjør meg ikke vondt lenger, som det gjorde da jeg var liten. Jeg gråter ikke fordi jeg tenker på smerten eller no, jeg gråter fordi det er så jævlig med tanken på at han kan slave meg fram og tilbake når han vil. Han kan liksom slå meg når han føler for. Bare hvis han kjeder seg kan han gjøre det. Og det gjør vondt at han har den makten.[ ...]

Jeg vet ikke når eller hvor jeg dør. Om jeg dør ung eller gammel. Dette 'brevet' håper å jeg gi ham hvis jeg dør ung. Jeg vil bare fortelle litt før det skjer. Uansett om det KANSKJE blir selvmord eller jeg dør av en annen grunn, så vil jeg si at jeg ELSKER mamma. (?) Han har slått mamma nesten til døde med de datakablene. Han hater (N.N, et navn) og pleide å slå henne for moro skyld. [?] Han slo deg med belter før du begynte i barnehagen. [?] Han har kalt oss horer og at vi kommer til å bli slaver når vi blir store.

(Utdrag, datert 31. mai 2007. Hun var da 16 år.)

«Det har gjort livet mitt så vanskelig.»

Av og til kjefter jeg på mamma når jeg er sur på henne. Det er ikke meninga å være bitch mot henne. Men det er så vanskelig for meg å skjønne hvordan hun klarte å finne ham og hvorfor i helvete hun gifta seg med ham. Det er jo mange andre, men hvorfor ham? Hun kan vel ikke ha falt for han bare på grunn av noen «søte» ord? Det har gjort livet mitt så vanskelig. Kanskje noen mener at jeg bruker det som en dårlig unnskyldning, men da vil jeg få de personene i mine sko for en dag og sjekke hvor lenge de klarer seg.

(Udatert. Søsteren var 16 år da hun skrev innlegget.)