Ber om 18 års fengsel for babydrap

RISIKERER 18 ÅR: Onsdag faller dom i saken mot faren og moren som er siktet for å filleristet sin egen baby til døde.

RISIKERER 18 ÅR: Onsdag faller dom i saken mot faren og moren som er siktet for å filleristet sin egen baby til døde. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En 30-åring risikerer 18 år i fengsel da han ifølge politiet skal ha forårsaket sin ti uker gamle sønns død.

DEL

Ifølge påtalemyndigheten skal faren ha brukt så mye kraft ved å riste, dunke og holde barnet at gutten til slutt døde av skadene.

Da foreldrene kom til Ahus med sønnen i desember 2014 hadde han flere ribbeinsbrudd, netthinneløsning, brudd på hodeskallen og flere blødninger i hjernen som følge av mishandlingen som hadde funnet sted over flere uker, skriver NRK som først omtalte saken.

Guttens skader var såpass store at han ble overført til eksperter på Rikshospitalet, der han døde noen dager senere.

Foreldrene ble pågrepet og de nektet begge straffskyld for forholdet.

– Deres forklaringer i avhør om hva som har skjedd, samsvarer ikke uten videre med barnets alvorlige skadetilstand da gutten ble tatt imot på sykehuset, sa avsnittsleder Kjetil Moen til Dagbladet få dager etter hendelsen.

Ber om 18 år

Da saken var oppe i Oslo tingrett i desember nedla aktor Jan Eivind Norheim påstand om 18 års fengsel for den 30 år gamle faren til gutten. Den 32 år gamle moren burde straffes med fem og et halvt års fengsel, mente han.

Forsvarerne til foreldreparet ba om full frifinnelse.

I retten fortalte faren at han ikke hadde påført barnet skadene, men han hadde ingen forklaring på hvordan de oppsto.

– Jeg vil beskrive meg selv som en omsorgsfull og god far, skal den 30 år gamle mannen ha forklart tingretten, ifølge Aftenposten.

Faren var sjokkert

Han skal ha blitt sjokkert da legene på sykehuset sa at gutten hadde skader som kunne tyde på risting eller slag.

– Han har ingen forklaring på skadene. Han har ikke selv påført gutten skader eller sett andre gjøre det, uttalte hans forsvarer Arne Gunnar Aas til VG.

Moren skal ha vært til stede ved flere av hendelsene og forklarte at hun hadde bedt mannen om å stoppe da hun var redd han skulle skade barnet. Hun skal derimot ikke ha gjort noe for å forhindre volden ifølge tiltalen.

Dommen mot foreldrene, som ikke lenger er et par faller onsdag neste uke.

Artikkeltags