– Hun er fortsatt sjokkert over at noen kan gjøre noe slikt

DRAMATISK: Her har mannen i 20-åra løftet opp kvinnen fra rullestolen og slengt henne i bakken. Kvinnen ble påført bruddskader. FOTO: PRIVAT

DRAMATISK: Her har mannen i 20-åra løftet opp kvinnen fra rullestolen og slengt henne i bakken. Kvinnen ble påført bruddskader. FOTO: PRIVAT

En mann i 20-årene er tiltalt for grov kroppskrenkelse og vold mot offentlig tjenestemann.

DEL

Det var natt til 20. januar i år at mannen i 20-årene gikk berserk i Årnes sentrum. Som Romerikes Blad tidligere har omtalt, så skal han kastet en forsvarsløs kvinne ut av rullestolen.

Ifølge tiltalen fortsatte volden da kvinnen endte på bakken. Da skal han ha sparket henne i hodet og/eller ved skulderregionen.

Kvinnen ble påført bruddskader som følge av volden hun ble utsatt for.

Bistandsadvokat Håkon Marius Svendsen skriver i en tekstmelding til RB at klienten hans fremdeles er sjokkert.

– Hun er fortsatt sjokkert over at noen kan gjøre noe slikt, og er redd for å gå ut om kveldene. Hun sliter med et brudd i nakken og ser frem til at gjerningsmannen er dømt.

Frp-politiker Liv Gustavsen fra Nes, ble vitne til hendelsen og tok bilder av opptrinnet.

– Han begynte å riste i kvinnen i rullestolen, og deretter løftet han henne opp og kastet henne rett ned i bakken som en filledukke. Jeg ble helt sjokkert av det jeg så, har hun tidligere uttalt til rb.no.

Bet politimann

Da politiet etter kort tid ankom Årnes sentrum, skal mannen ha nektet å overgi seg. I et forsøk på å unngå å bli pågrepet – skal han ifølge tiltalen – ha slått og sparket den ene politibetjenten, mens han bet en annen politiansatt i underarmen.

Mannen er derfor også tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann, samt grov kroppskrenkelse.

Strafferammen er seks års fengsel.

Erkjenner

Ifølge Hege Cecilie Kvam ved Eidsvoll lensmannsdistrikt, har den tiltalte erkjent volden mot damen i rullestol i avhør med politiet.

– Han har gitt uttrykk for anger, sa Kvam til lokalavisen Raumnes i april.

Til den samme avisen har mannen tidligere gitt uttrykk for det samme.

– Jeg skjønner ikke hva som gikk av meg, det jeg gjorde var rett og slett forferdelig, og dritfeigt. Jeg vil så gjerne si unnskyld til kvinnen i rullestol, har den unge nesbuen sagt til avisen.

Romerikes Blad har vært i kontakt med forsvarsadvokat Jørund Lægland etter at tiltalen ble klar. Han ønsket ikke å kommentere saken.

Artikkeltags