De norske favorittene klarte ikke ta seg til finale lørdag, men avsluttet verdensmesterskapet i Hamburg med VM-bronse søndag etter seier 19-21, 21-15, 15-10.

– Det har vært et eventyr fra første dag. Vi har følt oss litt dårlig den ene dagen, og følt oss kjempegode den neste. Det er slikt et mesterskap er. Jeg er veldig stolt når jeg seg på hva vi har klart til slutt, sier Mol til VG.

Første på 18 år

Medaljen er Norges andre VM-medalje i sandvolleyball gjennom tidene og den første på 18 år. Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud vant bronse i 2001.

Det startet tungt for den norske duoen, som tapte det første settet 19-21 etter at det sto 15-15. De slet i alle spillets faser mot Bourne og Crabb.

Les også

– Hvorfor får førere av motorsykler lov til å bråke så mye de vil?

I sett nummer to vist nordmennene styrke med blant annet tre blokkpoeng på rad. De gikk tidlig opp til 11-6, en luke amerikanerne aldri klarte å tette. Mol og Sørum knuste amerikanerne 21-15.

Avsluttet sterkt

I det tredje og avgjørende settet tok nordmennene kommandoen fra start og var tidlig oppe i en 8-3-ledelse. Bourne og Crabb klarte aldri tette gapet og måtte se seg slått 10-15 av Mol og Sørum i det tredje settet.

– Det var en veldig tøff kamp. Det var vanskelig å glemme gårsdagen. Semifinaletapet var veldig skuffende for oss, men vi måtte fokusere på denne kampen. Det var veldig vanskelig, spesielt i det første settet, men vi fant en måte å vinne på til slutt, sier Mol til arrangøren.

Mol og Sørum klarte altså ikke å ta Norges første offisielle VM-gull i sandvolleyball. Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide ble riktignok verdensmestere i 1995, men da fikk vinnerne av verdensserien også VM-gull. Første offisielle VM ble arrangert i 1997.