Annonsørinnhold i samarbeid med Bas Maskinutleie, avdeling Lindeberg

Hva er dette?

 
 

Maskinutleier som favner bredt og sikter høyt

Alle byggeprosjekter krever et bredt spekter av utstyr for at byggeplassen skal være mulig sikker og effektiv. Det sørger BAS Maskinutleie for. Enten det er nede på bakken, inne i bygget eller oppe i høyden.

Annonsørinnhold i samarbeid med Bas Maskinutleie, avdeling Lindeberg

Bas Maskinutleie, avdeling Lindeberg

BAS Maskinutleie ble etablert i 2008, da de respektive utstyrslagrene til entreprenørkonsernet Backe ble slått sammen til et selskap. I 2015 fusjonerte disse med lagrene til Kruse Smith AS, og begge konsern eier 50 prosent hver. BAS Maskinutleie har i dag 11 avdelinger – fra Trondheim i nord til Haugesund i vest. Selskapet har hatt en jevn vekst, og består i dag mer enn 130 dyktige medarbeidere.

For seks månder siden overtok Torstein Bjorå som avdelingsleder i BAS Maskinutleie. 

– Vi har et utrolig godt og sosialt miljø. Det er en fin gjeng som jobber her, og alle nyankomne blir tatt godt imot, smiler Bjorå. Han legger til at de fungerer som en enhet og trekker lasset sammen.

Det er ikke bare innad i selskapet det er godt lagspill. Det er samme spilleregler mot den brede kundemassen. Både BAS Maskinutleie og en rekke av kundene har lang erfaring med utfordringer som kan dukke opp. Sammen kan de tenke nytt og finne den rette løsningen.

Mannskapet på Lindeberg er sammensatt av dyktige medarbeidere, som alle er dyktige på forskjellige felt. Blant elektrikerne er det også en lærling, og bedriften er stolt av å være en lærebedrift.

Avdelingen på Lindeberg har hovedfokuset rettet mot tre hovedområder: Brakkerigger, elektro og varme.

Bedriften jobber med provisorisk strøm, og tilbyr det meste av utstyr. Sortimentet inneholder blant annet det meste av sentraler, trafoer og lysmaster.

Torstein Bjorå har målsetningen klar: BAS Maskinutleie skal bli utleieeksperten. Det skal de oppnå ved målrettet kompetansebygging.

Fra skianlegg til brakker og heis

Ett av de mest interessante prosjektene for tiden er Skihallen på Lørenskog. Denne hallen skal bli verdens nest største av sitt slag, og lokke nordmenn til å stå på langrenn, snøbrett og alpint hele året. Skianlegget, som for øvrig har fått det passende navnet "SNØ", skal etter planen åpne i 2020. BAS Maskinutleie gjør i alle fall sitt for at tidsfristen skal overholdes.

– Det er et spennende og stort prosjekt for oss. Det å få strukket ganske heftige kabler gjennom gjørme og ulendt terreng, helt fra bunn hvor trafoene står og helt opp til toppen av bakken hvor de trenger strømmen, har vært en utfordring. Men våre elektrikere har tatt den på strak arm. Vi har også levert alle brakkeriggene til prosjektet, sier Bjorå fornøyd.

Brakkeriggene til BAS Maskinutleie holder høy kvalitet, og er av nyere dato. På Lindeberg er det over 400 brakker i ulike størrelser til disposisjon. Her er det både brakker til dagrigging og for overnatting. Erfarne montører setter sammen og demonterer brakkeriggene, som er satt sammen av moduler i lik størrelse. Rommene kan ha like eller ulike funksjoner; spise- og oppholdsrom, kontor, garderobe eller hybel. Disse modulene vil danne basis i riggen, men de kan både utvides og kobles sammen i lengde og bredde.

– I BAS er det til sammen over 2200 brakker, og vi er også behjelpelige med planlegging. Vi sørger for at kunden får et godt arbeidsmiljø når de bruker våre brakker, forteller Bjorå.

Han forteller videre at avdelingen også har ansvar for byggheiser, som kan være et godt alternativ til andre tradisjonelle løsninger. En byggheis kan bety en kostnadseffektiv løsning for mange. En pakke fra BAS Maskinutleie inkluderer montering, og månedlig service som sikrer at personell og materiell fraktes sikkert.

– Heisen er jo selve livsnerven på en byggeplass. Stopper den opp så kan det få alvorlige konsekvenser for fremdriften, og i verste fall stoppe hele byggeprosessen. Derfor rykker vi ut ved behov for at heisen skal bli operativ igjen så fort som mulig, sier Bjorå.

Bedriften kan i tillegg levere diverse løfte/heiseutstyr til ulike formål. 

Stolthet, service og samspill!

BAS Maskinutleie AS
Velkommen til BAS Maskinutleie AS: Jon Andresen, Berit S. Karlsen og Torstein Bjorå (f.v.).

De tre S'er!

BAS Maskinutleie har alltid kunden i tankene, er kvalitetsbevisste og genuint opptatt av faget og spiller på lag med både kunder og marked.

Naturlig nok er selskapets verdier: Stolthet, service og samspill!

De tre S’ene er definisjonen på bedriftens filosofi. Her er det stolthet for jobben, hva de driver med og kundene de jobber med. Kundene skal få den hjelpen de trenger når de trenger den, og de skal bli ivaretatt. Samspillet gjenspeiler at de spiller på lag med hverandre og kunder. De ansatte får kurs og opplæring, og alle jobber sammen for å finne den beste løsningen.

Bjorå forteller at de har en rekke fornøyde kunder som har fått oppleve servicen som BAS Maskinutleie er blitt kjent for. Bedriften har sendt ut montører som har stått på hele natten for å rigge gangtunneler  og sikring mot trikkelinjer i Oslo slik at kunden kan utføre jobben i tide. For ikke lenge siden måtte en tekniker la lørdagskosen forbli med tanken, og ta turen ned i en av Oslos tunneler da en lift hadde stanset. Kom ikke kunden ut innen en viss tid, ventet det kraftige bøter på entreprenøren. Liften ble fikset, entreprenøren kom seg ut i tide og boten ble med trusselen.

– Vi overleverer ikke bare utstyret og lar kunden fikse det selv. Vi sørger for at hele prosessen er enkel og lett slik at kunden kan fokusere på sin jobb, sier Bjorå.

For Bjorå og BAS Maskinutleie er målsetningen klar. Bjorå er tydelig på at dette skal gjøres med målrettet kompetansebygging.

– Målet er å bli utleieeksperten, og da må vi bygge kompetanse og utvikle de ansatte enda mer. Alle skal bli enda litt bedre på hva de driver med.

Damen i førersetet! Berit S. Karlsen har full kontroll og tar gjerne over styringen av maskinene.

Stort eller lite prosjekt - vi tar jobben!

BAS Maskinutleie har holdt til på samme plass på Lindeberg siden 1986, men etter som bedriften har utviklet seg enormt, må de tilrettelegge for en mer effektiv arbeidsdag. Første steg er allerede tatt med asfaltering av hele eiendommen. Så skal det bygges en ny og større vaskehall, som gjør at kapasiteten kan mer enn dobles.

Kundemassen består i hovedsak av entreprenører, og prosjektene strekker seg over hele landet.

– Vi er ikke store enda at vi kan ta de aller største byggeprosjektene fordi vi ikke er store nok til å være en totalleverandør. Men vi leverer til en rekke av de store, som Betonmast og Ø.M. Fjeld, samt selvsagt våre eiere, forteller Bjorå. - Men vi er i en prosess hvor vi rigges for vekst og har konkrete planer om å vokse mye frem mot 2020. 

Dyktige og erfarne ansatte sørger for at kundene får det slik det ønsker. Enten det er et stort eller lite prosjekt, kan du forvente service og samspill når du tar kontakt med BAS Maskinutleie. Etter at jobben er vel utført, kan kundene fornøyd konstatere at S nummer tre også er på plass: Jobben er nemlig utført med stolthet for faget! Akkurat slik de lover… 

BAS Maskinutleie tilbyr komplette utstyrsløsninger i følgende kategorier:

• Brakker • Anleggsmaskiner • Byggheiser • Sikring • Teleskoptrucker • Personløftere • Byggmaskiner • Kraner • Containere • Stillas • Forskaling • Elektro • Betongutstyr • Byggvarme

Vi tilbyr også skreddersydde kurs innen bruk av maskiner og utstyr.

Bas Maskinutleie, avdeling Lindeberg

• På Lindeberg i Frogner har BAS Maskinutleie en avdeling som består av 25 personer med hovedansvar for Oslo og Akershus.
• Avdelingen på Frogner kan blant annet tilby løsninger for brakkerigger.
• Avdelingen på Frogner har egne elektrikere som dekker avdeling Lindeberg, Elverum og Grålum. Avdelingen prosjekterer og melder elektriske anlegg til netteier.
• Eid av Backe AS og Kruse Smith AS.
• Én av 11 avdelinger fra Trondheim i nord til Kristiansand i sør.
• Totalleverandør innen utleie av maskiner og utstyr til bygg- og anleggsprosjekter.
• Spesialkompetanse innen provstrøm og byggvarme.

Del artikkelen på Facebook