Annonsørinnhold i samarbeid med Ferdigbetong AS

Hva er dette?

 
 

Helstøpt fra A til Å

Siden Ferdigbetong AS startet opp i 1966, har det gått med noen tonn med betong. Selskapet leverer både standard- og spesialbetong til privatpersoner, bedrifter og statlige- og kommunale virksomheter. Nå etablerer de seg på Jessheim, og skal sørge for et solid grunnlag på Romerike.

Annonsørinnhold i samarbeid med Ferdigbetong AS

Ferdigbetong AS

Hvert år blir det brukt cirka 5,2 milliarder betong. Dermed er betong verdens mest brukte industrielt produserte byggemateriale. Det å bygge i betong er både bærekraftig og vakkert.

Siden 1966 har Ferdigbetong levert betong til både private, statlige- og kommunale virksomheter og bedrifter. Gjennom hele prosessen får du full service, fra produksjon til leveranse. De ansatte har god teknisk kunnskap og lang erfaring. For kundene betyr det at de finner den beste og mest økonomiske løsningen, skreddersydd for ditt prosjekt - uansett om det er stort eller lite.

Når du skal i gang med et nytt prosjekt er det en rekke muligheter til hvordan du kan bruke betongen og hva slags betong du trenger. Betong er en god løsning, og har en rekke anvendelsesområder. Ferdigbetong leverer fabrikkbetong til blant annet basseng/dam, grunnmurer, låve/stall, gulv, trapper, garasjeinngang, vegger og terminaler.

Avhengig av ditt prosjekt og hva du vil støpe tilpasser Ferdigbetong både leveransen og fabrikkbetongen slik at de leverer den beste løsningen for ditt prosjekt. Ved støpeprosjekter som er høye eller vanskelig å nå med bil, har de betongpumper med ulik rekkevidde som forenkler arbeidet.

Utenom leveranser fra betongbil med trommel, teleskoprenne eller transportbånd kan de tilby pumping av betong, som er en enkel og kostnadseffektiv leveransetype, ved både store og små betongmengder. Ferdigbetong har flere betongpumper med varierende rekkevidde som sikrer en enklere og presis levering. 

 

Etablerer seg på Jessheim

Ferdigbetong jobber hovedsakelig ut fra sitt stasjonære verk i Tromsø, men jobber også fra mobile verk for å dekke forespørsel. På den måten kan de også levere kostnadseffektive løsninger til byggeprosjekter rundt om i landet.

Selskapet har nå et mobilt verk på Kongsberg. Nå etablerer de også en fast stasjon på Jessheim, som skal være operativ innen årets slutt.

– Med en stasjon på Romerike får vi også mulighet til å levere til lokalmarkedet. Vi har ikke levert til denne siden av Oslo-fjorden, så det ser vi frem til, sier Sigmund Nysveen, distriktssjef.

Gjennom søsterselskapet Norrock, som ligger på Vilbergmoen på Jessheim, har de også tilgang på tilsalgsmateriale. Ferdigbetong eies nå av Swerock AB, ett av Sveriges største leverandører av betong. Swerock er en del av Peabkonsernet.

De mobile betongfabrikkene brukes i hovedsak for å støtte opp rundt betongintensive arbeidsplasser, samt arbeidsplasser som ligger lenger unna selskapets stasjonære verk. For Ferdigbetong gir dette fordeler både med tanke på forenkling av frakt, lavere kostnader og med tanke på miljø.

Hva er betong?

Betong er et naturprodukt som består av 80% sand, grus og stein. Resterende andel består av henholdsvis 12-16% sement og 4-8% vann. Sementen fungerer sammen med vannet som lim for å binde sammen sand, grus og stein, som etter noen timer herdes.

Hvert år blir det brukt ca. 5,2 milliarder kubikk betong, noe som gjør det til verdens mest brukte industrielt produserte byggemateriale. Betong selges i kubikkmeter og transporteres med biler til byggeplassene. Her pumpes den som oftest ut med en mobil betongpumpe og ledes rett inn i konstruksjonen. Utviklingen i byggebransjen og mer sofistikert design har ført til økt etterspørsel av produkttilpasninger, slik at teknisk kompetanse og support er en større del av leveransen enn tidligere.

 

Betong er fremtiden

Betong er også fremtidens byggemateriale. Produksjon av 1 tonn sement medfører dessverre et utslipp på drøyt 700 kg CO2.
Bransjen jobber nå meget aktivt med å redusere karbonavtrykket ved å erstatte store deler av sementen med andre produkter som har betydelig mindre CO2 avtrykk. Det er produkter som er avfall fra annen industri som flyveaske fra kullfyrte kraftverk eller slagg fra smelteverksindustrien. 

Resultater av betong fra Ferdigbetong kan ses over hele landet. Leveranser til store aktører som Betomast, NCC, Veidekke og Hag har blitt til tuneller, tunnelportaler, bruer, banketter, kulverter og store brostøpere.

Ferdigbetong har etablert seg på det norske markedet og skapt et solid grunnlag for seg selv og den lokale utviklingen. Dette gjør de ved å levere alle betongkvaliteter, rask responstid, erfarne produksjonsmedarbeidere, prosjektorienterte og levering døgnet rundt, hele uken. Med egne betong- og pumpebiler og egen betongteknologi blir kunden godt ivaretatt. Selskapet prioriterer langsiktige relasjoner med sine kunder, og full service gjennom hele prosessen.

Fremtiden ser meget lovende ut for Ferdigbetong – den er skrevet i betong! 

Miljøsmart bygging med betong

Betong er pålitelig, veletablert og har lang livstid. Den består av naturlige råvarer som vi låner av naturen. Betong har flerfoldige konstruktive og materialtekniske egenskaper, noe som har gjort betongen til verdens mest brukte byggemateriale. Betong består også kun av naturlige råvarer. Til sammen bidrar dette til et slitesterkt materiale med lang levetid som står imot de fleste slitasjer.

En bærekraftig fremtid
Betong binner karbondioksid gjennom hele sin levetid og binder opp til halvparten av mengden karbondioksid som avgis i sementproduksjon

• Betong kan gjenbrukes 100%
• Betong varmes sakte opp og lagrer derfor varme slik at man sparer energi
• Betong har lang levetid og krever minimalt med vedlikehold

Energibesparende hus
Energi er et hjelpemiddel for å øke vår egen komfort. Denne komforten er selvsagt for oss i dag, men var ikke det for bare én eller to generasjoner siden. Det er derfor viktig at husene våre bygges med tanke på energisparing og utnyttelse av fornybare energikilder. Grunnlaget for et energibesparende hus er en tett, tung betongstruktur med energieffektive vinduer.

Energibesparelsen som muliggjøres med en tung struktur kan minimere kostnader til oppvarming og nedkjøling, som ofte utgjør en stor del av driftskostnadene i en bolig.

Behagelig innendørstemperatur
Den tunge betongstrukturen absorberer varme fra mennesker, lamper og maskiner i løpet av dagen. Om natten avgir betongen denne varmen og gjør at innendørstemperaturen holder seg jevn og god utover døgnet. Dette fører til at behovet for kjøle- og varmesystem reduseres med opptil 40%. Nettoeffekten blir en billigere bolig og lavere investeringskostnader. Du minimerer også karbondioksidutslippet når kjøle- og varmesystemet reduseres.

Brannsikkert
Betong brenner ikke, og kan derfor ikke bli opphav til røyk eller giftige gasser. Betong oppfyller alle nasjonale og europeiske brannsikkerhetskrav, med god margin. Betongens porøsitet medfører en lav temperaturøkning, noe som innebærer at betongen fungerer som en effektiv branndemper. En bygning i betong kan stå imot brann i cirka 1 time.

Ferdigbetong AS

• Ferdigbetong leverer betong til privatpersoner, bedrifter og statlige- og kommunale virksomheter, og vi gir deg full service gjennom hele prosessen fra produksjon til leveranse.
• Våre ansatte har god teknisk kunnskap og lang erfaring som gir deg den beste og mest økonomiske løsningen, skreddersydd for deg.
• Utenom leveranser via rotorbil kan vi by på pumping av betong, som er en enkel og kostnadseffektiv leveransetype, ved både store og små betongmengder.
• Hos Ferdigbetong har vi flere betongpumper med varierende rekkevidde som sikrer en enkel og presis leveranse.
• Betongfabrikken vår ligger i Tromsø, og gjennom mobile verk har vi også mulighet til å tilpasse leveranser der etterspørselen er stor.
• Gjennom å tilby muligheten for å produsere betongen nær prosjektet ditt, kan vi minimere transport og dermed redusere utslippet av karbondioksid.
• Utenom våre standardprodukter av betong har vi også spesialbetong med de egenskapene du ønsker og behøver.
• Ferdigbetong har eksistert siden 1966 og eies nå av Swerock AB, et av Sveriges største leverandører av betong. Swerock er en del av Peabkonsernet.
• Bisnode har tildelt Ferdigbetong utmerkelsen årets Gaselle bedrift i 2013, 2014 og 2015.

Del artikkelen på Facebook