Annonsørinnhold i samarbeid med Brødrene Sunde Sundolitt

Hva er dette?

 
 

Emballering og isolering i 100 år

Det begynte som en not- og garnfabrikk i Ålesund i 1917. På 50-tallet ble fiskeredskapene byttet ut med produksjon av ekspandert polystyren (EPS) brukt i byggisolasjon (Sundolitt) og isolasjonsemballasje (Sunpack). I dag er Brødr. Sunde AS Skandinavias ledende tilbyder av disse produktene, og bedriften feiret 100 år i fjor.

Annonsørinnhold i samarbeid med Brødrene Sunde Sundolitt

Brødrene Sunde Sundolitt

– Vi er både produsent og leverandør av isolasjon i form av Sundolitt EPS og XPS til byggesystem i alle typer bygg, sier Simen Nelvik, distriktssjef i Oslo/Akershus.

For de som ikke er så kjent med faguttrykkene EPS og XPS så betyr det følgende:

ESP, eller ekspandert polystyren, er Sundolitt (isopor) bestående av 98 prosent luft. Et moderne og høyeffektivt isolasjonsprodukt som har en lang rekke bruksområder. Sundolitt er miljøvennlig og er trygt å bruke.

Sundolitt XPS har en svært god isolasjonsevne og for dette produktet så varierer den med tykkelsen på produktet. De tynne platene har litt bedre isolasjonsevne enn de tykke platene. 

Sundolitt EPS produseres i forskjellige trykkfastheter. I Sundolitt EPS som utsettes for belastning over lang tid, skjer det en plastisk deformasjon. Det er derfor viktig at trykkfastheten er kjent både når det gjelder lang- og korttid. 

Simen Nelvik er godt fornøyd med at Brødr. Sunde AS oppfyller kundenes krav på kvalitet og leveringstid

– Det er nå ti år siden vi avsluttet samarbeidet med de store byggevarekjedene og vår markedsstrategi er basert i hovedsak på direktesalg til entreprenøren, sier Nelvik. Produksjonen foregår på Skedsmokorset og vi selger direkte til entreprenør og leverer direkte til byggeplassen med vårt eget logistikk- og transportsystem, fortsetter han.

-Ved å eliminere mellomleddet vil det føre til bedre innkjøpspriser for entreprenørene, og de får en unik mulighet til å ha direkte kontakt med et selskap som har 100 års erfaring, og som har vært borte i det meste som en entreprenør kan komme borti, smiler Nelvik.

Som kunde trenger du nå bare forholde deg til Brødr. Sunde, og faglig sterke ansatte står klar til å hjelpe deg med svar på tekniske spørsmål og gir deg konkrete svar. Det er noe som verdsettes av kundene. De vet de får riktig vare til riktig tid og til riktig pris, og ikke minst: Riktig vare for den bruken den er laget for. 

Sundolitt kan brukes til etterisolering og byggisolering, og hvilken type du skal bruke avhenger av hvor og hva den skal brukes til. Dyktige medarbeidere, grundig egenkontroll og moderne produksjonsanlegg sørger for at produktene er av god kvalitet til enhver tid.

I tillegg bidrar Sundolitt til å redusere energiforbruket ved å hindre varmetap fra boliger og andre bygg. Produktet kan brukes både i tak, fasade, kjellervegg og gulv.

Hvilke gode råd og tips kan Nelvik komme med?

Sundolitt er et solid fundament å jobbe ut ifra, og det er det viktigste. Som byggesystem er Sundolitt nærmest som Lego for de voksne. Så pass effektivt at så lenge du følger monteringsanvisningen og gjør de lokale tilpasninger som kreves, er det svært intuitivt og kostnadseffektivt.

Du kan med andre ord få en ferdig isolert mur på 1-2-3. 

 

Sundolitt kan også resirkuleres eller energigjenvinnes. Resirkulert EPS blir brukt i nye produkter som kulepenner, hagemøbler og blomsterpotter. Produktet er også uskadelig ved hudkontakt og avgir ingen skadelige fibrer eller lignende. Det er i tillegg et lett materiale å arbeide med når det det kommer til egenvekt, som reduserer arbeidsskader.

I Norge har Brødr. Sunde AS sitt hovedkontor i Ålesund, og fra 6 salgs- og produksjonsanlegg produseres og distribueres Sunpack og Sundolitt over hele landet.

Trenger du gode råd og tips eller leveranse av Sundolitt er det Sunde du skal kontakte. De har tross alt utviklet de beste løsningene for kunden, det være seg innen emballering eller isolering! 

Brødr. Sunde Sundolitt

• Brødr. Sunde ble etablert i 1917 i Ålesund.

• Selskapet utviklet seg raskt fra produksjon av fiskeredskaper til produkter av polystyren.

• Med over 50 år av produksjon av polystyren er Brødr. Sunde AS i dag Skandinavias ledende tilbyder av ekspanderbar polystyren og ferdigprodukter av ekspandert polystyren (EPS), samt ekstrudert polystyren (XPS).

• Konsernet produserer og distribuerer sine produkter fra 7 land i Europa.

• Konsernkontoret ligger i Oslo.

• I Norge har Brødr. Sunde AS sitt hovedkontor i Ålesund og fra 6 salgs- og produksjonsanlegg produseres og distribueres Sunpack og Sundolitt over hele landet.

• Tilgjengelighet og produktkompetanse er helt avgjørende for å bli den foretrukne samarbeidspartneren.

• EPS sine gode egenskaper for emballering og isolering optimaliseres med hjelp av vår kunnskap og evne til å utvikle de beste løsningene for kunden, det være seg innen emballering eller isolering.

• Brødr. Sunde AS eier varemerkene "Isopor" og "Sundolitt" som er mye brukte uttrykk for EPS. 

Del artikkelen på Facebook