Annonsørinnhold fra WANG Oslo

Hva er dette?

ÅPEN DAG: Onsdag 30. januar arrangerer WANG Åpen dag.
ÅPEN DAG: Onsdag 30. januar arrangerer WANG Åpen dag.

Dette er hemmeligheten til WANGs suksess

WANG Oslo har av Kunnskapsdepartementet blitt rangert som en av Norges aller beste videregående skoler. 30. januar arrangerer de åpen dag.

Annonsørinnhold fra

De aller fleste forbinder nok WANG med deres toppidrettsprogram tilrettelagt for landets kommende idrettsstjerner, men faktumet er at skolen tilbyr et like bra program for dem som søker det lille ekstra. Onsdag 30. januar arrangerer WANG åpen dag for nysgjerrige elever og foreldre som ønsker å få et inntrykk av friskolen. Åpen dag varer fra klokken 14.00 til 20.00.

STOLT REKTOR: Vilhelm Lae er rektor på WANG. Han lover en skole der elevene skal få utvikle seg.

- Vi kan love deg en skole hvor du får mulighet til å utvikle deg og lære ubegrenset mye, sier rektor Vilhelm Lae.

Sammenlignet med mange andre videregående skoler, er WANG forholdsvis liten. Det tror rektor er noe av hemmeligheten til hvorfor skolens elever gjør det bra akademisk. Over 95 prosent av skolens elever i 2018 fikk førstegangsvitnemål. 59 av elevene fikk over 50 høgskolepoeng, mens seks elever fikk over 60 høgskolepoeng.

Avstandene blir kortere mellom elever og lærere og den personlige oppfølgingen av hver enkelt elev blir betydelig grundigere, sier en stolt rektor.

Visjonen til skolen er å tilrettelegge for elevene, ikke bare bare i ungdomsårene, men også på reisen videre i livet.

I en undersøkelse i regi av Kunnskapsdepartementet ble WANG Oslo rangert som en av de beste videregående i Norge når det gjelder skolekvalitet. Foruten toppidrett, tilbyr skolen en av landets beste studiespesialiserende videregående utdanninger. Elevresultatene på skriftlig eksamen er stort sett bedre enn landsgjennomsnittet, men også på muntlig eksamen gjør WANGs elever det meget bra. Gjennomsnittskarakter på muntlig eksamen på VG3 i 2018 var 4,7. 

WANG arrangerer Åpen dag onsdag 30. januar fra klokken 14.00-20.00. Trykk her for mer informasjon.

MER ENN EN SKOLE: Assisterende rektor Tommy Iversen Lund mener WANGs suksess skyldes en herlig miks av hardtarbeidende elever, dyktige lærere, godt læringsmiljø og tett elevoppfølging.

Assisterende rektor, Tommy Iversen Lund, sier at de gode resultatene skyldes motiverte og hardtarbeidende elever, dyktige lærere, godt læringsmiljø og tett elevoppfølging.

- Skoleforskningen sier at lærernes gode relasjoner og samhandling med elevene har sterkest effekt på elevenes læring. Ved å være en liten skole blir avstanden kortere mellom elev og lærer, og den personlige oppfølgingen av hver enkelt elev blir betydelig grundigere. Både tidligere og nåværende elever kan bekrefte at lærerne våre er flinke til å se hver enkelt elev. Lærerne bryr seg, ikke bare om skoleresultater, men også om hvordan elevene har det ellers i hverdagen, forteller Lund.

- Åpen dag gjorde at jeg valgte WANG

Én av dem som valgte WANG etter et besøk på åpen dag, er Hedvig.

- WANG var skolen jeg hadde lyst til å gå på, og jeg hadde hørt mye bra om den på forhånd. På skolens Åpen Dag fikk jeg også et veldig positivt inntrykk, og WANG skilte seg ut fra de andre skolene jeg besøkte, forteller VG2-eleven.

WANG

Tradisjonsrike WANG videregående skole ble etablert i Oslo i 1907 og er en av Norges fremste friskoler. Vi holder et høyt faglig nivå og er en skole for engasjerte og resultatorienterte elever, som er opptatt av å prestere best mulig. WANG har søkere fra hele landet, og vi legger vekt på miljøskapende tiltak. På WANG blir du derfor en del av et godt læringsmiljø. Gjennom faste rammer skaper vi trivsel. Tett oppfølging fra lærerne motiverer elevene til faglig og personlig utvikling slik at skoletiden på WANG blir et minne for livet.

Les mer om WANG Studiespesialisering her.

Les mer om WANG Toppidrett her.

Hedvig skryter uhemmet av lærerne og det sosiale miljøet.

- Både lærerne og elevene bidrar til at jeg trives så godt. Lærerne er veldig flinke, og samholdet på skolen er utrolig bra. På WANG er alle er inkludert og alle tar initiativ til å prate med hverandre.

Også VG1-elev Marthe er veldig fornøyd med skoletilbudet. Valget av WANG som skole falt som følge av jungeltelegrafen.

- Jeg hadde hørt mye om WANG før jeg søkte; lærere som var opptatte av elevenes beste og at det var en skole som jobbet for at alle skulle oppleve mestring. Jeg trives veldig godt på WANG. Her blir jeg inspirert til å gjøre mitt beste, og jeg har engasjerte lærere som er opptatte av at alle skal lykkes. Klassemiljøet er kjempebra og jeg føler at jeg kan være meg selv.

VELDIG FORNØYD: Marthe er veldig fornøyd med at hun valgte WANG som skole.


WANG arrangerer Åpen dag onsdag 30. januar fra klokken 14.00-20.00. Trykk her for mer informasjon.

Det sosiale i fokus

Hos WANG er det nemlig ikke bare det akademiske som står i fokus. Den sosiale biten av skolehverdagen er vel så viktig. Foruten utflukter til fjern og nær, arrangerer skolen et av landets mest sagnomsuste skoleball: WANG-ballet.

For mange av skolens elever er ballet årets høydepunkt og noe de husker aller best fra sine år på WANG. Ballet finner sted i januar hvert år. Her får elevene nyte en god middag, storslått underholdning og høy partyfaktor på dansegulvet. De siste årene har kjente artister som Karpe Diem, Tone Damli og Madcon opptrådt for skolens elever.

BRA SKOLEMILJØ: Julie er elevrådsleder. Hun forteller om et meget bra lære - og sosialt miljø på WANG. 

Elevrådsleder Julie snakker varmt om det sosiale miljøet på skolen.

- Til tross for at vi har ulike linjer, er vi en samlet skole. Samspillet mellom studiespesialiserende og toppidrett blir bedre og bedre for hver dag som går, og dette er også noe elevrådet prøver å jobbe med.

Julie forteller at elevrådet har en tett dialog med skoleledelsen for å skape best mulig miljø for elevene. Blant annet deltar elevrådet på styremøter hvor de kan legge frem ideer og tanker om hvordan de opplever skolehverdagen.

- Vi får lov til å være med på å påvirke elevenes skolehverdag, og det er noe elevene setter stor pris på, sier elevrådslederen.

- For å skape et godt og trygt læringsmiljø, og miljø generelt, er vi avhengig av at elevene trives og føler seg trygge, og dette bidrar elevrådet til ved å arrangere sosiale og hyggelige aktiviteter. Da knyttes elevene enda sterkere sammen, legger hun til.

WANG arrangerer Åpen dag onsdag 30. januar fra klokken 14.00-20.00. Trykk her for mer informasjon.

Del artikkelen på Facebook