Annonsørinnhold fra Miklagard Golf

Hva er dette?

Den største ombyggingen i golfklubbens historie

Folk kan bare glede seg, smiler daglig leder Tore Waagø. Han er tydelig stolt.

Annonsørinnhold fra

Miklagard Golfklubb på Kløfta oppgraderes kraftig med helt ny drivingrange i to etasjer, helt nytt nærspill-område og ny puttinggreen. Men best av alt: Seks nye hull som åpnes til våren.

Vi sitter i klubbhuset til Miklagard Golfklubb og skuer utover landskapet utenfor. Det er hektisk aktivitet, maskiner og arbeidere jobber på spreng. Dette er den største endringen og forbedringen i klubbens historie.

– Det kom en mulighet når Miklagard Hotell skulle bygges. Vi vil jo alltid søke å forbedre banen vår, men dette ble en unik mulighet til å gjøre en større ombygging, forteller Waagø som har vært leder for klubben i en mannsalder.

– Banen vår har vært rangert som Norges beste i 16 år på rad. Når vi skulle bygge nytt var det viktig for oss å beholde posisjonen som best i landet, sier han selvsikkert.

Les mer om Miklagard Golf her

Banedesign i verdensklasse

Hvor hentet dere inspirasjon for de seks nye hullene?

– Vi har samarbeidet med en av verdens mest kjente banearkitekter, Robert Trent Jones Jr., som designet banen vår tilbake i 1998. I design – og byggeprosessen har også svenske Christian Lundin vært involvert – en meget dyktig banedesigner. Sammen har de tegnet noe av det råeste vi har sett innen nordisk golfbanedesign, forteller Waagø.

Hvilke utfordringer har dere hatt under byggefasen?

– Kunnskap og kompetanse om den tekniske delen av banebygging har blitt vesentlig bedre de siste årene. For oss har optimal drenering vært særdeles viktig. Vi kjenner jo til værforholdene i Norge. Det skal være mulig å spille en fullverdig runde selv om regnet har pøst ned. Det er derfor betryggende at designerens kompetanse kombinert med våre egne erfaringer har bidratt til noen virkelig gode løsninger.


Har du en personlig favoritt av de nye hullene?

– Det må bli det nye hull 18. Det kommer til å bli spektakulært! At greenen ligger foran den nye hotellet gjør det ekstra spesielt. Du kan sitte på terrassen å følge med på innspurten. Vi har bygget en egen elv som påvirker både dette hullet og hull ni. Visuelt sett blir det kanskje de flotteste områdene på banen vår.

Alt på ett sted

Hvor viktig er dialogen med medlemmene før dere gjør endringer?

– Våre medlemmer har sterke meninger, og vi lytter til dem. Mange ville ha drivingrangen nærmere klubbhuset – det er nå levert, nærmere kommer vi ikke. Det skaper et unikt miljø både golf-faglig og sosialt. I tillegg er nærspillsområdet og vår nye store puttinggreen like ved rangen. Våre medlemmer får et meget kompakt anlegg.

Den nye rangen er helt spesiell og meget godt mottatt. Her er det etablert greener med flere flagg pr. green - du kan trene på greentreff fra 55 og opp til 180 meter. Trening blir en ny opplevelse – fantastisk gøy og meget effektivt.

Hvordan kan golfinteresserte følge utviklingen opp mot sesongåpning neste år?

– Jeg anbefaler at golfinteresserte følger oss i sosiale medier, abonnerer på nyhetsbrevet og følger med på nettsiden vår. Vi ønsker å holde alle oppdatert på nyheter etter hvert som det nærmer seg åpning av sesongen 2020. 


Lyst å bli medlem i et av nordens råeste golfanlegg? 

Vi har nå et tilbud til alle nye medlemmer. Melder du deg inn før nyttår så slipper du å betaler innmeldingsavgiften på kr 10.000,-. Vi har forskjellige medlemspakker, både for nybegynnere, juniorer, studenter, familier, seniorer og ikke minst passion golferen.

Sjekk ut våre medlemspakker! 

Del artikkelen på Facebook