Annonsørinnhold fra Rema 1000

Hva er dette?

 
 

Ahmad satser alt på Rema

Ahmad Harmouch (34) kom til Norge i 2007 og begynte raskt som deltidsansatt på Rema 1000. Siden da har han jobbet målrettet. Nå er han kjøpmann for to butikker på Lørenskog, og har klokketro på fremtiden.

Annonsørinnhold fra Rema 1000

Jeg tenkte at alt er mulig, men visste at det ville kreve mye av meg å lykkes.

- Rema 1000 er veldig flinke. Jeg opplever at alle er motiverte og lojale mot systemet deres. Det som er så bra er at man kan starte opp som deltidsansatt, men ende opp som kjøpmann, sier Ahmad.

Det er nettopp den veien han selv har gått. 

Fra å være deltidsansatt siden 2007, fikk han i 2011 muligheten til å bli assisterende butikksjef hos Rema 1000 på Nittedal. Den grep han med begge hender. 

Så ville han videre. Allerede i 2012 kjøpte han sin egen butikk i Elverum. Et vanskelig prosjekt mente mange.

- Det var en butikk som gikk veldig dårlig økonomisk, og mange mente jeg ikke burde gjøre det. At det var galskap av meg. Jeg tenkte at alt er mulig, men visste at det ville kreve mye av meg å lykkes.

Mannen fra Libanon lyktes. Han snudde skuta fra minus til pluss på bare ett år. Det ga mersmak.

FØR ÅPNING: Ahmad Harmouch gleder seg til å få fart på Rema 1000 Løkenhagen. Her er han i oppbyggingen av den splitter nye butikken.

Ny butikk fra 4. april

Fra 2013 var Ahmad tilbake på Romerike og drev Rema 1000 i Lillestrøm, før han fikk seg butikk på Skårer hvor han også er kjøpmann i dag.

Bare noen hundre meter fra Skårer-butikken åpnes en splittere ny Rema 1000-butikk i regi av Harmouch. Torsdag 4. april klokka 15 er startskuddet for Rema 1000 Løkenhagen.

- Hvorfor gjør du dette, åpner en helt ny butikk rett ved den andre butikken din?

- Jeg syns jeg har kapasitet til det, sier 34-åringen og gliser før han fortsetter:

- Det blir tøft økonomisk det første året, men om to år tror jeg begge butikkene kommer til å gå veldig bra. Det er mye som skjer i området rundt Løkenhagen-butikken nå, så jeg gjør dette med tanke på fremtiden.

Jeg er stolt av å være kjøpmann i Rema 1000. Det blir til at man får Rema i hjertet sitt.

GIR ALT: Ahmad er opptatt av at folk skal føle seg hjemme i butikkene hans.

Rema i hjertet

Ahmad har erfaring nå. Arbeidsjernet vet hvordan han skal lykkes med butikkdrift i Rema-systemet.

- Rema gir deg nøkkelen, men du må ta ansvaret for den. Det de krever fra oss er at vi står på og gir resultater. Jeg er stolt av å være kjøpmann i Rema 1000. Det blir til at man får Rema i hjertet sitt.

- Hvordan skal Løkenhagen bli en suksess?

- Jeg må ha med meg flinke ansatte og riktige nøkkelpersoner. Uten de klarer jeg ikke å drive. Også skal de som kommer inn i butikken føle seg hjemme her. Vi skal hilse og være tilgjengelige når kundene trenger oss.

TAR OVER: Broren Mahmoud (t.h) tar over som butikksjef på Skårer, så Ahmad kan ha full fokus på Løkenhagen.

- Alle mennesker har et talent

Ahmad har tre brødre som også driver i Rema-systemet. Historien om deres vei fra Libanon til arbeidslivet i Norge kan du lese HER.

Nå som Løkenhagen er åpen trer broren Mahmoud fram som butikksjef på Skårer, selv om Ahmad fortsatt står som kjøpmann der.

34-åringen er opptatt av å gi folk en sjanse. Han har derfor hatt flere hos seg som mottar dagpenger på NAV.

- En av de blir med meg over til Løkenhagen i fast stilling nå. Alle mennesker har et talent, det handler om å se det, forteller trebarnsfaren som stadig har med seg barna sine i butikken for å lære de å ta ansvar.

- Jeg måtte jo prøve å lage noen kopier av meg selv, sier Ahmad med glimt i øyet.

Rema 1000

Del artikkelen på Facebook