Annonsørinnhold fra Datek

Hva er dette?

Harald Aarvig i Datek har vært med å utvikle Eva Smart Strømstyring.
Harald Aarvig i Datek har vært med å utvikle Eva Smart Strømstyring.

Dette systemet gjør det enkelt å spare penger på strømmen

Lei av å tenke på strømprisen? Eva Smart Strømstyring sørger for at du automatisk bruker strømmen når den er billigst.

Annonsørinnhold fra

Det siste året har strømprisene skutt i været. Strømprisene varierer fra time til time, og dag til dag. Noen dager er det store variasjoner, andre dager nesten ingen. Det er komplisert å finne ut av hvor mye strømmen egentlig koster, og mange lurer på hva som er best å gjøre for å redusere kostnaden.

Det ville det Lillestrøm-baserte, teknologiselskapet Datek Smart Home gjøre noe med. De lanserer nå en tjeneste for boligeiere som vil bruke strømmen smart og spare penger. Uten å bruke tid på det!

– Eva Smart Strømstyring er en tilnærming til strømsparing som er for vanlige boligeiere. For de som egentlig ikke er så interessert i å forholde seg til strømpriser og nettleie, men som likevel ønsker å spare penger, sier Harald Aarvig.

Han er produktsjef og ansvarlig for strøm-tjenester i Datek Smart Home, som har laget Eva Smarthus. Tjenesten Eva Smart Strømstyring automatiserer strømbruken etter pris. Den styrer hoveddelen av strømforbruket ditt til den tiden av døgnet hvor strømmen er billigst, uten at det påvirker rutiner og komfort. I tillegg tar løsningen hensyn til nettleien og de nye kapasitetsleddene.

Les mer om Eva Smart Strømstyring

Strømsparing

– Du kan spare strøm på to måter. Enten kan du bruke mindre strøm, eller du kan bruke billigere strøm. Å flytte forbruket til billigere strøm er mest effektivt, men det krever også at du hele tiden følger med på strømprisene, sier Harald.

De fleste bruker i dag mest strøm når den er dyrest. Dusjing, koke kaffe, skru opp varmen på morgenen. Lage middag, lade bilen, vaske tøy etc. på ettermiddagen. Et normalt hjem betaler derfor mer for strømmen som brukes enn gjennomsnittsprisen for området man bor i.

Slik prisene og kompensasjonen er lagt opp er det mest å spare på å bruke mindre strøm når den er dyrest og mer av ditt dagsforbruk når den er billigst. Våre tester viser at i en normal enebolig med tre personer kan du redusere slik at du betaler 3 % mindre enn gjennomsnittsprisen for ditt område. Hadde du klart dette for september ville strømregningen din (for en normal enebolig) vært over 400 kr lavere.

Kjøp Eva Smart Strømstyring her

Eksempel på hvor mye du kan spare med Eva Smart Strømstyring etter strømkompensasjon.

Helautomatisk strømstyring

– Det er det som gjør vår løsning unik! Den helautomatiserer alt for deg. Så kan du selvsagt når som helst endre ditt komfortnivå og hvor aggressivt du vil spare. Dersom du vil kan du skru av automatikken og heller sette opp alle automasjonene dine selv, sier Harald.

Full kontroll over strømforbruk og spotpris med Eva Smarthus app.

I en normal bolig står oppvarming for 55-60 % av strømforbruket, og oppvarming av vann for 15-20 %. Derfor synes det på regningen hvis du kun varmer opp vannet når det er billigst. Du kan selv stille inn hvor mye varmtvann du bruker, slik at du er sikker på at vannet er varmt når du skal bruke det.

Enovastøtte

Eva Måleravleser

Ved å installere produkter for smart strømstyring i hjemmet, kan du få dekket 35 % av kostnadene av Enova (maks 10.000 kroner). Datek Smart Home samarbeider med lokale elektrikere for å gjøre installasjonen enkel, og du får all dokumentasjon du trenger for å søke Enova om støtte.

I Norge har prisene på strøm historisk vært lave, og behovet for strømsparing har vært begrenset. Datek Smart Home startet for to år siden utviklingen av Eva Smart Strømstyring for å bidra til energieffektivisering og bærekraft. 

– Tanken var at bevissthet rundt eget strømforbruk gjør at man tar gode valg og bruker mindre strøm. Nå som strømprisene har blitt så høye er det også mange penger å spare på et automatisk styringssystem. Gjør man en investering nå kan man både spare penger og redusere forbruket, sier Harald.

Utviklet lokalt

Eva Smart Strømstyring er en tjenesten utviklet av Datek Smart Home. Produktene som benyttes i tjenesten er utviklet av Datek Smart Home og vår samarbeidspartner CTM Lyng. Til sammen blir dette en helnorsk løsning med kvalitetsprodukter fra både Datek og CTM Lyng.

Her kan du kjøpe Eva Smart Strømstyring

Del artikkelen på Facebook