Annonsørinnhold fra REMA1000

Hva er dette?

– Dette er en livsstil

Hans Jørgen Dyrnes har jobbet i butikk siden han gikk på videregående. Nå er han kjøpmann på Rema 1000, og kunne ikke tenkt seg en annen jobb.

Annonsørinnhold fra

Hans Jørgen Dyrnes er ikke redd for å ta i et tak, enten det er bak kassa, ute i butikken eller på kontoret. 

På Jessheim Storsenter, midt i byen, ligger en Rema 1000-butikk. Mange kunder er innom for å handle lunsjen sin, og flere ansatte er opptatte med å fylle på varer. betjene kassa og holde butikken ryddig. En av dem er Hans Jørgen, som er kjøpmann.

Hans Jørgen er Oslo-gutt oppvokst på Oppsal. Han studerte i Bø i Telemark og i Bergen, så hvordan endte han opp som Rema-kjøpmann på Jessheim? Allerede som 15-åring startet han å jobbe på oppvasken på en kafé i Østmarka. Senere ble det Ultra-butikken på Bryn, der arbeidet besto av å pakke brød i poser og lage lapperøre. Butikk- og serviceyrket har derfor alltid vært en del av Hans Jørgens liv.

– Da jeg studerte jobbet jeg først deltid på Rimi, før jeg byttet til Rema 1000. Da jeg var ferdig å studere, tenkte jeg som mange andre: hva skal jeg gjøre nå? Men jeg har alltid vært glad i å jobbe i butikk, og trives med det yrket. Da ble det fulltidsjobb, og etter hvert assisterende butikksjef, forteller han.

Etter tre måneder ble han tatt opp på talentprogrammet til Rema 1000, et unikt konsept der fremtidens kjøpmenn skapes. Dyktige Rema-ansatte får opplæring og kunnskap i hvordan man driver en Rema-butikk, og for Hans Jørgen ble dette karriereveien selv om studiepoengene hans var i pedagogikk og historie.

– Det er et veldig bra program som jeg hadde godt utbytte av. Det ga meg den faglige tyngden jeg trengte for å gå fra å være ansatt til selvstendig næringsdrivende, sier han.

Må være en allrounder

REMA 1000 Jessheim

Ringveien 4, 2050 JESSHEIM

Åpningstider

  • Mandag: 09:00 til 21:00
  • Tirsdag: 09:00 til 21:00
  • Onsdag: 09:00 til 21:00
  • Torsdag: 09:00 til 21:00
  • Fredag: 09:00 til 21:00
  • Lørdag: 09:00 til 19:00
  • Søndag: Stengt
www.rema.no

Selv om han nå er både selvstendig næringsdrivende, med personalansvar og alt annet det innebærer, ser kundene fortsatt Hans Jørgen ute i butikken. Han sier at det å være kjøpmann ikke er en “åtte til fire”-jobb, og han  sier man er avhengig av forståelse på hjemmebane for å ha en slik jobb.

– Du må være glad i å jobbe, og jeg tror at for de fleste kjøpmenn er jobben en lidenskap. Det er mange arbeidstimer, og du må være forberedt på at du kanskje må kutte ferier på grunn av sykdom eller telefoner midt på natta. Det er en livsstil, men jeg ville ikke valgt noe annet, sier han.

Heldigvis er det god forståelse på hjemmebane for Hans Jørgen, som har bosatt seg i Nes 15 minutter fra jobben. Der bor han med kona Pia og ett barn, og nå har også Pia, som er sykepleier, begynt å jobbe i Rema-butikken på Jessheim Storsenter.

– Men vi går ikke opp hverandre som mange tror, men det blir jo ofte til at vi tar med oss jobben hjem, sier han.


Flinke ansatte og et godt miljø er viktig.

Flinke ansatte og et godt miljø er viktig.

Godt samarbeid

Selv om Hans Jørgen har fullført talentskolen og nå har drevet sin egen butikk i over fem år, setter han fortsatt pris på kommunikasjonen og samarbeidet han har med Rema 1000 sentralt.

– Rema 1000 er et godt smurt maskineri. Regionskontoret bistår med alt, og jeg hadde også veldig godt utbytte av å ha en mentor som ga meg god støtte.

Ett av temaene talentene til Rema lærer, er ansettelsesprosesser. Hans Jørgen sier at flinke medarbeidere er selve kjernen i butikken.

– Man er helt avhengig av dyktige ansatte rundt seg, og du må ha en balanse blant de ansatte slik at man kan utfylle hverandre og pushe hverandre til å bli bedre. Det er viktig å tørre å gi folk ansvar, og se og løfte de rundt deg. Jeg har en god gjeng her nå, og jeg håper de blir en stund, sier han.

Hans Jørgen forteller at det er et veldig godt miljø i butikken, og et av tiltakene de har gjort er å lage en "high five"-sone ved kjøleskapene. Der gir de ansatte en high five når de passerer hverandre. 

– High five-sonen er for å skape litt god stemning på jobb. Vi håper at kundene kanskje blir med etter hvert også, sier Pia.


High five-sonen skaper god stemning på jobb, her demonstrert av Pia og Herman.

High five-sonen skaper god stemning på jobb, her demonstrert av Pia og Herman.

Har landet

Fra han gikk fra å selv være deltidsansatt til å få fulltidsjobb, har det ikke vært noen vei tilbake for Hans Jørgen. Nå er planen videre å fortsette å bygge opp butikken på Jessheim Storsenter.

– Jeg har landet her nå, og har ingen ambisjoner om å gå videre selv om man aldri vet hva som skjer. Det er alltid noe nytt å lære, og det er et yrke i stor endring. Det er en spennende tid, og det er så mye vi kan utfordre oss på. Vi kommer aldri til å bli perfekte, men for meg er det veldig motiverende at vi alltid kan strekke oss til å bli bedre, sier han.

Del artikkelen på Facebook