Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Lørenskog-firma med kjempetilbud på markiser

Annonse fra Sesons Markiser

Sesons Markiser tilbyr gratis befaring og har gode tilbud på markiser og plissegardiner tilpasset ditt hjem.

Hvis du skal investere i markiser og andre former for solskjerming, lønner det seg alltid å kjøpe produkter av høy kvalitet som er tilpasset norske vær- og vindforhold. Det er nemlig veldig kjedelig å måtte punge ut for en ny motor eller duk som har gått i stykker eller revnet kort tid etter at garantien har utløpt.

I stedet for å gå etter de billigste løsningene, er det mer fornuftig å slå til når de seriøse leverandørene har gode høstsalg.

Gratis befaring og 45 % rabatt
Nå i november har Lørenskog-firmaet Sesons Markiser et knakende godt tilbud til alle på Romerike: Alle terrassemarkiser er satt ned med 45 prosent.

Sesons Markiser kommer også på gratis og uforpliktende befaring på Romerike og store deler av Østlandet. Da får du besøk av en av salgskonsulentene til Sesons, som kan ta mål og gi råd til hvilke typer produkter som passer til ditt hjem.

Klikk her for å bestille gratis befaring fra Sesons Markiser

I november har Sesons Markiser tilbud på terrassemarkiser.

Sesons Markiser har mer enn 30 års erfaring innen solskjerming. Alle produktene er produsert for norske forhold. Uansett hva slags behov du måtte ha når det gjelder solskjerming, kan du være trygg på at Sesons Markiser leverer topp kvalitet.

- Meget fornøyd
Sesons Markiser får stadig vekk hyggelige tilbakemeldinger fra fornøyde kunder. Her er noen skussmål fra kunder fra Romerike:

Sesons Markiser tok mål og viste frem farger og ulike typer produkter. De hadde litt mer å viser frem enn de andre.

Marianne Olsen, Gjelleråsen.

Jeg bestilte befaring på hjemmesiden. Meget fornøyd med befaring, oppfølging og montering.

Arne Dahl, Lørenskog.

Veldig bra pris! Vi er veldig fornøyde med nye markiser fra Sesons. Alt gikk veldig fort og uten problemer.

Hai Van Tran, Kløfta.

Klikk her for å bestille gratis befaring fra Sesons Markiser

Redaksjonen i Romerikes Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet