Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Velsmakende retter til bryllupet

Annonse fra Kokkens Kjøkken

Uten mat og drikke duger brudeparet ikke.

Adresse
Industriveien 1, 2020 Skedsmokorset 

Ingen dag er så viktig som bryllupsdagen. Dette er dagen dere legger ned litt ekstra tid, energi og omtanke i å finne rett mat til både brudepar, gjester, tema og budsjett.

Kokkens Kjøkken ble etablert i 2005 og har lang og bred erfaring innen catering og selskapsmat. På vår meny står koldtbord, tapas, forretter, hovedretter, desserter og selskapsmenyer.

Om ganen har lyst på noe annet enn de tradisjonelle rettene eller koldtbord, kan vi varmt anbefale grillmat til den store dagen. 

Vår cateringavdeling serverer alle slags retter til både mindre og store arrangementer. Vi har alt nødvendig utstyr og kunnskap som trengs for å arrangere de fleste anledninger. En komplett pakke inkluderer oppdekking, servering og rydding.

Hos oss får dere catering fra A til Å.

Kokkens Kjøkken arrangerer også matkurs med smak og opplevelser. Dette passer utmerket for par som vil gjøre noe spesielt sammen før den store dagen eller som gave til brudeparet.

Våre matkurs er en opplevelse for de som liker å lage god mat. Du vil få spennende oppskrifter, god veiledning og et velsmakende måltid. Kurset foregår hos dere med en dyktig kokk som har kjærlighet for mat. 

Kursene er lagt opp med vekt på din kreative deltagelse, hvor dere etter gjennomgang av menyene, får en ny og spennende gourmetopplevelse. Kurset avsluttes med å nyte den gode maten.

Kurs vi tilbyr: Mannematkurs, tapaskurs, grillkurs, fiskekurs, skalldyrkurs, viltkurs og kjøttskjærekurs.

Vi gir dere en velsmakende start på livet som ektepar! 

Kokkens Kjøkken

• Kokkens Kjøkken ble etablert i 2005 og har tradisjoner innen catering, selskapsmat og matkurs.

• Vi leverer i Oslo og Akershus.

• På vår meny finner du et stort utvalg av koldtbord, tapas, forretter, hovedretter, desserter og selskapsmenyer.

• Har du spesielle ønsker eller behov? Vi står svært gjerne til tjeneste!

• Vi kan tilbyr det meste av utstyr og kunnskap til de fleste anledninger.

• Vi tilbyr også matkurs med smak og opplevelser: Mannematkurs, tapaskurs, grillkurs, fiskekurs, skalldyrskurs, viltkurs og kjøttskjærekurs. 

Redaksjonen i Romerikes Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet