Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Vårkampanje på kjøkken, garderobe, garasjeporter, dører og vinduer.

Bli med på en lønnsom omvisning.

Annonse fra O.Johansen & Sønner AS

Velkommen til en omvisning i årets VÅRKAMPANJE fra O. Johansen & Sønner

O. Johansen og Sønner AS

Kampanjestart: onsdag 2.mai

til fredag 4.mai

Sørumsgata 66, 2004 Lillestrøm

Tlf. 63 81 11 61

post@ojohansen.no

www.ojohansen.no

Klikk her for å se tilbud!

Tilbudene gjelder kun fra onsdag 2. mai til fredag 4. mai.

Klikk her for å se tilbud!

Og FOR noen tilbud! Vi starter på kjøkkenet. Signatur kjøkken fra Huseby: 25 % avslag – 30 års garanti. Det er en bra kombinasjon.

Miele står klar til å vise deg rundt i sin avdeling for hvitevarer. STORE avslag på en rekke kjøkkenprodukter, fra stekeovner, koketopper til oppvaskmaskin, vakuumskuffer og mye annet. Men husk; bare onsdag 2. mai fra kl. 10.00 – 20.00.

Sørlandets perle blir STRAI kjøkken kalt. Det skjønner du når du ser det utrolige kjøkkenet. Utrolig er også tilbudet: - 25 % avslag! Det er et perletilbud. 


Neste er hvitevarer fra AEG. Nå tror du kanskje det har rablet for oss.

Vi lukker øynene og selger alt i AEGs Mastery Range fra integrert oppvaskmaskin til SousVide-ovn TIL HALV PRIS. Nå kan du få restaurantkvalitet hjemme – til gatekjøkkenpriser! NB! Tilbudet gjelder bare i 6 timer! (Torsdag 3. mai kl. 14-20)

Du tror det ikke før du får sett det: Multifunksjonelle kjøkkenvasker fra Blanco. Hva med å jobbe i tre nivåer? Og hva med å få 25 % rabatt på alle modellene? Slå til nå!

Mens du er på kjøkkenet, kan du se nøye på en ny avfallssorterer eller sokkelstøvsuger til typisk VÅR-pris.

Du kommer deg tydeligvis ikke ut av kjøkkenet i en fei. Bruk derfor litt tid til å se på benkventilatoren fra BORA. En imponerende innretning som suger matosen gjennom ventilen ved siden av stekeplatene og … BORT!

Du tror det ikke før du får sett det: Multifunksjonelle kjøkkenvasker fra Blanco. Hva med å jobbe i tre nivåer? Og hva med å få 25 % rabatt på alle modellene? Slå til nå!

Mens du er på kjøkkenet, kan du se nøye på en ny avfallssorterer eller sokkelstøvsuger til typisk VÅR-pris.

Du kommer deg tydeligvis ikke ut av kjøkkenet i en fei. Bruk derfor litt tid til å se på benkventilatoren fra BORA. En imponerende innretning som suger matosen gjennom ventilen ved siden av stekeplatene og … BORT!

Og selvfølgelig har vi garasjesalg i år også. HÖRMANN garasjeporter med tilbehør får fart på seg med 25 % i avslag. Mange muligheter åpner seg her!

Faller du lett for det ytre, er sjansen for å få en partner med HARMONIE ytterdører her. Billig er den også. 25 % hjelper bra i lommeboka.

Og mens vi holder oss på utsiden: TUN-døren er ikke til å komme utenom, men GJENNOM! Slå til på vårens vakreste priser nå. 

Vi er jo kjent for å være åpne for alt.

Det gjelder også vinduer og balkongdører. Her blir det ikke gjennomtrekk i lommeboka!

RIVAL er bra navn på garderobefronter. Som tatt ut av en gammel

svart-hvitt film hvor den ubudne sengegjesten har gjemt seg i garderobeskapet. Du finner få rivaler til disse prisene: - 25 %, men bare NÅ!

Redaksjonen i Romerikes Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet