Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Vi er ikke fornøyde før du er fornøyd

Annonse fra Sigvartsen Elektro AS

Du vet at bedriften er blitt en suksess og at du leverer kvalitet når oppdragsmengden er blitt så stor at du heller satser og øker bemanningen fremfor å takke nei til oppdrag.

Adresse
Wergelandsgate 10, 2080 Eidsvoll

Åpningstider
Mandag – fredag: 07:00 – 15:30 

En litt heseblesende Erlend Smedsrud kommer inn døra. Litt svett i pannen, men smilet er på plass.

– Vi har en oppdragsmengde som er helt utrolig stor, sier han. Det er blitt så mange oppdrag at det koker litt her for tiden. Nettopp derfor er vi på jakt etter nye folk!

Sigvartsen Elektro AS så dagens lys i 2003 da Kjell Vidar Sigvartsen bestemte seg for å stå på egne ben i bransjen. Etter mange år som ansatt i andre firmaer, tok han utstyret og sin faglige kompetanse med inn i eget firma. Kjell Vidar hadde også tidligere drevet på egenhånd, men valgte å starte opp Sigvartsen Elektro. 

I dag er selskapet en betydelig løsningsorientert aktør på det tekniske entreprisemarkedet, hvor gode kunderelasjoner blir ivaretatt av motiverte medarbeidere.

Sigvartsen Elektro har gjort det så bra at oppdragsmengden er så stor at de heller velger å bemanne opp fremfor å si nei til jobber. Det er jo ikke ønskelig, så nå søker de etter nye elektromontører. 

Montør Kristin Sletten stortrives i jobben (Foto: Svein Hansen)

– Vi stiller høye krav til våre ansatte, og de må være kvalifiserte på flere måter enn bare på det elektriske, sier Smedsrud. Våre ansatte er ute på oppdrag alene, så de må kunne stå på egne ben og håndtere alt fra oppdrag innen det tekniske til kommunikasjon med kunden. De er vårt ansikt utad og i samtaler med kunden er det svært viktig at de gjør seg forstått, slik at kunden vet hva som skjer og hvordan oppdraget løses.

I dag er det 17 ansatte i selskapet, men når oppdragene strømmer inn og to personer trer inn i pensjonisttilværelsen til sommer, er det altså et behov for flere. Arbeidsdagen er variert, spennende og utfordrende. Sigvartsen Elektro AS er et lite firma, og vektlegger et intimt og veldig bra arbeidsmiljø. Alle de ansatte skal trives, og det gode arbeidsmiljøet er en rød tråd i medarbeidersamtaler. Her er det stor takhøyde, hvor latteren sitter løst og atmosfære er avslappet.

Selskapet byr på gode muligheter for personlig utvikling og alle de ansattes behov blir tilrettelagt så langt det lar seg gjøre.

I tillegg kommer firmabil til fri disposisjon, årlig bonus og meget bra pensjonsordning.

Firmaet har mange frynsegoder – og dette skaper fornøyde ansatte og et meget godt arbeidsmiljø. 

Erland Smedsrud tar godt vare på Paul Nilsen som har tatt turen inn i butikken for noen tips og råd

Kristin Sletten startet som lærling hos Sigvartsen Elektro i 2015. I 2017 bestod hun fagprøven og jobber i dag som montør i selskapet.

– Dette er en hyggelig arbeidsplass med et godt miljø, sier hun. Her får man varierte arbeidsoppgaver og møter stadig nye utfordringer. De er flinke til å gi tilbake til de ansatte i form av bonuser, turer og sosiale sammenkomster.

Ikke rart at Sigvartsen Elektro AS er ettertraktet både som arbeidsplass og som leverandør på både det private markedet og proffmarkedet! 

Erlend Smedsrud står gjerne bak disken så vel som jobbe ute i feltet

Faglige råd

Behovsmønsteret er annerledes, avhengig av hva slags type bolig du har.

De som skal inn i ny bolig er det viktig å tenke energisparende løsninger. Strømmen er ikke rimelig, så det er viktig at vektlegge dette allerede i planleggingsfasen av prosjekteringen. Ta med en elektriker tidlig i planleggingen. De hjelper deg med å finne de beste energisparende løsningene. Da vil du få tips og råd om for eksempel belysning. På den måten blir du ikke skuffet når du flytter inn i huset og så oppdager du at ting ikke er slik som du forestilte deg. Elektrikeren er den håndverkeren du ikke bør utelate fra planleggingen.

Skal du pusse opp en eldre bolig, er elektrikeren også en viktig del av planleggingen. Installasjonen er som regel mange år gammel, og nye eiere betyr nye og andre behov. Hus fra 80-tallet har for eksempel et helt annet elektrisk anlegg enn hva det er behov for i dag. Er det nok stikkontakter? Bruker du mange skjøteledninger? Er sikringsskapet brukbart?

– Sikringsskapet er selve hjertet i installasjonen og i huset, sier Smedsrud. Det hjelper ikke å ha den største og flotteste TV-en i nabolaget om sikringsskapet ikke fungerer optimalt.

Et godt råd til dere med gamle hus er å begynne med sikringsskapet, ikke med fargevalg og listverk i rommene. Hjertet må fungere skikkelig før resten av huset pusses opp. 

De dyktige ansatte hos Sigvartsen Elektro AS kommer gjerne på befaring hjem til deg

I samråd med kunden leverer Sigvartsen Elektro AS helhetlige løsninger og produkter på alle typer elektriske installasjoner. 

– Våre tre hovedgeskjefter og satsningsområder er service, industriservice og nye boliger. Nå er selskapet på jakt etter nye ansatte som kan jobbe på nye boliger og service.

Selskapet har et bredt spekter av oppgaver siden de jobber innenfor privatboliger, næringsbygg, rehabilitering, vedlikehold og internkontroll. De ønsker å være en foretrukket samarbeidspartner på elektrosiden, uansett om du skal bygge nytt eller rehabilitere. På alle felter har de sterke, solide og velkjente navn på samarbeidslisten slik at du som kunde vet at du får kvalitet, faglig standard, god kompetanse og leveringsdyktighet.

Sigvartsen Elektro AS er ikke fornøyde før du er fornøyd! 

Sigvartsen Elektro AS

• Sigvartsen Elektro AS er et lokalt, privateid elektrofirma.

• Vi utfører installasjon og vedlikehold på alle typer elektriske installasjoner.

• Vi vet hvor viktig det er å få bistand til å utarbeide en løsning som kunden er fornøyd med, i tillegg til et kostnadsoverslag.

• Derfor mener vi at planleggingen av installasjon er utrolig viktig for å oppnå et best mulig resultat.

• Vi tilbyr tjenester innen generelle elektrikertjenester, belysning, datanettverk, nødlys, industri og boliginstallasjoner.

• Vi er medlem av Elkonor, Norges største landsdekkende kjede for frittstående elektrobedrifter.

• For deg som kunden skal dette være et stempel på kvalitet, faglig standard, god kompetanse og leveringsdyktighet.

• Vi er ikke fornøyde før du er fornøyd! 

Redaksjonen i Romerikes Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet