Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Drømmer om at dette skal komme ut til folk

Spennende satsning på klassisk musikk

Annonse fra Lillestrøm Kultursenter

Dersom du er villig til å gi litt av deg selv, vil du oppdage et helt nytt univers, lover Lennart Wolfgramm og Robert Skrolsvik.

GRIP SJANSEN: – Det er ikke så ofte du får mulighet til å gå på en klassisk konsert med Norges beste musikere, så grip sjansen, oppfordrer pianist Lennart Wolfgramm og produsent Robert Skrolsvik ved Lillestrøm Kultursenter. (Foto: Anne Merete Rodem)

«Rundt et flygel»

Med konsertserien «Rundt et flygel» presenterer vi klassisk musikk, fremført av profesjonelle musikere med lokal eller regional tilhørighet.

Mange av landets fremste musikere er bosatt i, eller har tilhørighet til Skedsmo kommune og Nedre Romerike. Vi har derfor gleden av å presentere en rekke frilansmusikere, og musikere fra Oslo Filharmoniske orkester, Kringkastingsorkesteret, Den Norske Operas orkester og Stabsmusikken.

Konsertserien skal også ha funksjon som talentutviklingsprogram, ved at lokale og regionale talenter inngår i programmet. Talentene blir valgt ut i samarbeid med regionale kulturskoler og musikkinstitusjoner.


– Jeg er veldig, veldig glad for at vi har fått til dette. Vi ønsker en sterkere satsning på klassisk musikk, sier produsent og initiativtaker Robert Skrolsvik ved Lillestrøm Kultursenter. Han er selv mest kjent som en av de opprinnelige og fortsatt aktive «bjellene» i Bjelleklang, men er utdannet innen klassisk musikk.

– Jeg er egentlig oboist! ler Robert, som nylig tørket støv av sin gamle obo som har vært innesperret i flere år i kassen sin. Men det er krevende å komme tilbake i spillform igjen. Det vet pianist Lennart Wolfgramm alt om.

– Jeg grugledet meg til å begynne å spille igjen, for man kommer litt ut av det i ferien. Men etter et par dager kjente jeg at formen var stigende og fingrene gikk raskere over tangentene, sier han fornøyd.

Lørenskogmannen er hyret inn som kurator for prosjektet «Rundt et flygel» ved Lillestrøm Kultursenter. Det skal avholdes tre konserter denne høsten, samt flere over nyttår. Og det er plass til flere lokale stjerner rundt det nye Steinway-flygelet på Lillestrøm Kultursenter.

– Vi har så mange profesjonelle og dyktige musikere med tilhørighet til Lillestrøm-regionen og det er viktig for oss å benytte av disse. Lennart Wolfgramm var den første jeg tenkte på. Han er ikke bare en fantastisk pianist – han er også en fantastisk fyr! sier Skrolsvik, som også vet å benytte seg av Wolfgramms nettverk når det gjelder å få med seg flere dyktige musikere.

– Klassisk musikk er en fin motsats til en del underholdning i samfunnet, men dessverre generelt nedprioritert og absolutt undervurdert. Derfor er jeg veldig glad for at Lillestrøm Kultursenter satser slik de gjør nå. Jeg drømmer om at dette skal komme ut til folk. Og at det kommer mange folk på konsertene våre, sier Wolfgramm. Han oppfordrer særlig folk som vanligvis ikke lytter så mye til klassisk musikk til å møte opp.

Hvorfor?

– Du vil oppdage et helt nytt og spennende univers. Men det krever at du er fokusert og til stede under konserten. Og du må våge å gi av deg selv. Når du kommer inn i det, vil du føle at musikken bygger deg opp. Våg å tenke nytt, og det er store muligheter for at du blir overrasket. Jeg blir litt filosofisk nå, men sånn er det med denne typen musikk. Den er stor. 

Lennart Wolfgramm

Lennart Wolfgramm har sin utdanning fra Norges musikkhøgskole (1985-1986 og 1992-1993) og Hochschule fur Musik und darstellende Kunst «Mozarteum» i Salzburg (1986-1992). Klaverdebuten ble avholdt i Universitetets aula i 1994, med støtte fra fond for utøvende kunstnere.

Wolfgramm har vunnet to internasjonale musikkpriser: 3. pris i den internasjonale pianokonkurransen «Arturo Benedetti Michelangelo» i Desenzano i Italia 1997, og 3. pris i den internasjonale pianistkonkurransen «Ama Calabria» i Lamezia i Italia 2000. Han ga ut en CD med Chopins preludier opus 28 i 2007, som mottok god kritikk.

Foruten sin pedagogiske virksomhet er Wolfgramm meget aktiv som kammermusiker og solist, i tillegg til sitt virke som pedagog ved musikklinjen på Lillestrøm Videregående skole og Lørenskog musikk- og kulturskole. 

PROGRAM        bestill billetter

Onsdag 20. september 2017 kl. 19.30

Stjernesalen

Vi presenterer musikere som har sitt virke som frilansmusikere, og i Oslo Filharmoniske Orkester. Konserten vil presentere en stor musikalsk spennvidde, med vokale høydepunkter fra opera og instrumentale perler.

Ingrid Dominique: Sang

Arild Stav: Klarinett

Audun Breen: Trombone

Lennart Wolfgramm: Klaver


Onsdag 25. oktober kl.19.30

Stjernesalen

Vi presenterer musikere fra Den Norske Operas Orkester og Forsvarets Stabsmusikkorps. I denne konserten presenteres solo og kammermusikk fra den romantiske perioden og fram til musikk av nyere dato.

Elin Torkildsen: Fløyte

Rune Brodahl: Waldhorn

Arild Torvik: Slagverk

Lennart Wolfgramm: Klaver

NÆRKONTAKT: – Det å oppleve musikken live er noe helt annet enn å høre på musikk igjennom en høyttaler. Du sanser musikken på en helt annen måte og det er spenning i luften. Det sitter faktisk ekte mennesker der og du hører det knirker i stolene deres. Konsertatmosfæren må oppleves! sier pianist Lennart Wolfgramm og produsent Robert Skrolsvik. (Foto: Anne Merete Rodem)


Onsdag 29. november 2017 kl. 19.30

Teatertorget

«Losby Dannede Selskab» er et unikt ensemble i norsk musikkhistorisk sammenheng. De er trolig det eneste ensemblet som spiller salongmusikk/schlagermelodier fra perioden 1920-1960.

Morten Mortensen: Fløyte

Magne Askeland: Fiolin

Tine Johnsgaard: Cello

Lennart Wolfgramm: Klaver


Billetter:

Ordinær: kr 300,-

Medlemmer: kr 200,-

Studenter/elever: kr 100,- 

Redaksjonen i Romerikes Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet