Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Stressfri julehandel

Annonse fra Romerikssenteret

- På Romerikssenteret vet vi at julehandel kan være stressende. Derfor gjør vi alt for at den ikke skal være det hos oss.

Åpningstider for julen!

Ekstraordinære åpningstider:

Uke 48-50 SØNDAGSÅPENT, 4,11 og 18. desember kl. (14 - 19)

Uke 50 NATTÅPENT : Onsdag 14.des kl. 10-24

Uke 51 LANGÅPENT : kl.10- 22   19.-22.desember, lille julaften kl.10-20 

Julaften kl. 09-13 ( Dagligvare til kl. 15)


Romerikssenteret, 

Trondheimsvegen  86,

2040 Kløfta

Besøk våre nettsider her! 

Følg oss på Facebook

Trange parkeringsplasser hvis du i det hele tatt får plass, liten tid og middelmådig kundeservice. Alt dette hører førjulshandelen til.

Men ingen regel uten unntak. Unntaket er Romerikssenteret.

Romerikssenteret ligger på Kløfta i Ullensaker Kommune, ca. 10 min fra Jessheim. Totalt består senteret av 31 butikker fordelt på 14 000 m².

- På Romerikssenteret er det ekte jul. Gammeldags, tradisjonsrik jul i et stemningsfullt, behagelig tempo. Vi vet at julehandel kan være stressende, derfor gjør vi alt for at den ikke skal være det her hos oss, sier senterleder, Siri Heimlund.

Romerikssenteret ønsker å bidra til en stressfri julehandel. Her er det er alltid gratis parkering, billettløst og med kort vei til alle senterets innganger.

På senteret er det flere pakkedisker tilgjengelig, med mulighet for å pakke inn julegavene du har handlet.

I butikkene møter du ansatte med gode gavetips og tid til deg. Kundeservice er alltid viktigst, julestri eller ikke.

- I desember har vi utvidede åpningstider og søndagsåpent, så kunden kan gjøre sine ærend når det måtte passe. Vi har også nattåpent 14. desember, med mange gode tilbud det kan være verdt å få med seg, føyer hun til. 


Tuba Shah benytter anledningen til å pakke julegavene hun har handlet, før noen sniktitter.

Alt på ett sted

Når julehandelen er gjort, kan det passe bra med en matbit. På Lille Café serveres det tradisjonell juletallerken og annen tradisjonsrik mat. Fra 10. desember blir det salg av juletrær på parkeringsplassen. På Romerikssenteret får du alt du trenger til jul, på ett sted.

- Vi vil gi deg stemning isteden for stress. Vi er stolte av det flotte juletreet vårt, og håper det kan bidra til ekte julestemning. I desember får vi besøk av flere lokale kor, som synger julen inn. 13. desember feirer Alvheim barnehage Lucia med oss. På nattåpent det blir live musikk fra scenen, melder Siri.

Aktiviteter for hele familien

I desember er det aktiviteter for store og små på Romerikssenteret. For de minste blir det blant annet ponniridning og pepperkakepynting. Den siste uken før jul kommer nissen med nisseposer til snille barn. For hele familien blir det mulighet for gratis fotografering til julekortet, ferdig innrammet.

Når julehandelen skal gjøres, gjør det stressfritt, gjør det i trivelige omgivelser, gjør det på Romerikssenteret.

God førjul. 

Gi deg selv en pause i julestria. På Lille Café serveres det tradisjonell juletallerken eller annen tradisjonsrik mat.
Redaksjonen i Romerikes Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet