Alle føtter kan danse!

Om du vil bli profesjonell danser eller bare oppleve danseglede, finnes det kurs for folk i alle aldre hos Norsk Ballettinstitutt.

ANNONSØRINNHOLD FRA

– Alle føtter kan danse, er vår policy. Det er ikke viktig for skolen at elevene skal bli dansere, men det er viktig å tilby aktiviteter til barn som ønsker en hobby. Men vi har også god kapasitet til å ta vare på de som ønsker å satse, sier Kjerstin Kartrud – eieren og gründeren bak ballettinstituttet.

Det er ingen intern konkurranse, barna skal føle seg vel og kjenne på mestringsfølelse og samarbeid. De har flere typer dansekurs, og klassisk ballett har størst oppslutning. Det tilbys også jazzdans, moderne dans, hiphop, og breakdance til gutter.

– Det er for alle fra 3 år og oppover, men det er forskjellige nivåer på kursene. Oslo-avdelingen har voksenkurs fra 55 år, opplyser Kartrud.

DANSEGLEDE I ALLE ALDRE: Norsk Ballettinstitutt tilbyr kurs i alle sjangere og aldre, fra 3 år til de over 55. Daglig leder Kjerstin Kartrud (f.v.) og dansepedagog Ingvild Szabo Varkøy inviterer deg gjerne til en gratis prøvetime.

Tilrettelegger kursene

De har kapasitet på 2500 plasser fordelt på avdelingene. Det er ulikt hvor mange kurs og klasser elevene tar pr uke da det trenes fra 2 til 10 ganger i uka pr elev. Det er som en vanlig skole, med påmelding for kurs, og de tilbyr det meste innen scenekunst.

Kursene varer 14 uker høst og vår. Om du melder seg inn etter start, legges det til rette så du kan ta igjen det tapte.

– Frem til høsten de begynner på skolen er det fokus på lek, styrke og bevegelighet. Fra skolealder kan de begynne på nivå 1, og da går vi gradvis mer og mer over i teknikktrening. Skal en på 9 år begynne på ballett så må hun innom nivå 1, men da kan vi ta igjen nivåene raskere ved tilrettelegging. Det krever da også ekstra innsats for vedkommende elev, sier Kartrud.

Når elevene kommer i tenårene har de fleste blitt svært dedikerte og arbeidsomme.

– Ingen av dem flyr gatelangs. Foreldrene vet hvor de befinner seg – for de er hos oss, ler Kartrud.

Våre kurs

Danselek 3-4 år
Barneballett 4-6 år
Klassisk ballett
Jazzdans
Hip hop
Breakdance
Musikaljazz
Akrobatikk
Moderne dans
Yoga – Powerflow
Yoga – Yin/Yang
Kurs for barnehager
Yoga, ballett og jazzdans for voksne

Les mer om våre danseaktiviteter og undervisning

Skoleflinke dansere

De har også et kompani tilknyttet danseskolen, lilleputt, junior, senior og elite. Der må elevene danse minimum tre ganger i uka. Det gir også raskere fremgang.

Her går det på koordinasjon, fokus og læringsevne, selvtillit, arbeidsdisiplin, stabilitet, kroppsbevissthet og bevegelse.

– Slik samfunnet er i dag hvor barn gjerne sitter foran en skjerm, og helst ikke skal slå seg, så ser vi at det vi tilbyr blir stadig viktigere. 90 prosent av elevene våre gjøre det også bra på skolen – kanskje 100 prosent av dem, uten at jeg har undersøkt dette nærmere, hevder Kartrud.

Hun var selv 19 år gammel da hun ble ansatt ved Den Norske Nasjonalballetten, hvor hun var danser og instruktør/prøveleder i 22 år. Hun har drevet med opplæring siden 1996, og Norsk Ballettinstitutt har vært i drift siden 2001.

Lillestrøm-avdelingen ble åpnet i 2006, og i starten av 2020 åpnet avdelingen på Løren skole og Stovner, Idrettens hus.

Hvem er vi?

  • Norsk Ballettinstitutt er en privat ballettskole.
  • Vi har avdelinger på Lillestrøm Kultursenter samt på Stovner, Løren skole og på Majorstuen i Oslo.
  • Vi tilbyr dansekurs for barn og unge fra 3 år og oppover, innen flere dansesjangere og nivåer.
  • Vi har også ballett, jazzdans og yoga for voksne.
  • Skolen driver med dans som kunstform og setter profesjonalitet, trygghet og danseglede høyt på klassene vi tilbyr.
  • Vi tilbyr gratis prøvetime for alle som vil finne sin sjanger eller teste ut om dans er noe for dem.

DYKTIGE DANSEPEDAGOGER: Irina Batuyeva har lang erfaring som dansepedagog, og underviser blant annet i klassisk ballett.

Kjente navn

– Vi er totalt fire ansatte, og vi har 15-25 selvstendige næringsdrivende pedagoger som jobber her. Det er for det meste Høgskoleutdannede dansepedagoger, men vi har også kompetanse i form av pedagoger utdannet i Russland, og dansepedagoger som har vært tidligere elever her, forklarer Kartrud.

De får ofte forespørsler fra dansere i Den Norske Opera & Ballett som ønsker å undervise hos dem. De har nå flere kjente navn i staben – som Whitney Jensen og Caroline Roca.

– Vi har et fint og kompetent lag. Flere ansatte er involvert i prosjektet «På tå hev» som operaen er med og støtter, sier Kartrud.

Flere elever har oppnådd mye innen bransjen. Én er ansatt i North Bohemian Theater of Opera and Ballet i Tsjekkia som solist, flere er aktive frilansere og det finnes elever som nå driver egne studioer.

FINN DIN SJANGER: Jazzdans med Miguel Carrazana er bare et av mange kurs du kan ta ved Norsk Ballettinstitutt.

kontakt

Telefon: 46 62 74 78
E-post:  [email protected]

Her finner du oss:
Lillestrøm Kultursenter, Kirkegt. 11
Professor Dahlsgate 8, Majorstuen
Løren skole, Økern, Torgvei 4
Idrettens Hus, Nordbyen, Stovner