BYGGMAGASINET

Gnisten er tent på jobb

Våren er i anmarsj. Det blir snart behov for hagestell, enkelt vedlikehold og kanskje oppgradering av hagemøbler og uteområder. Miljøhuset Gnisten kan hjelpe til med alt dette, og mer til.

Font

ANNONSØRINNHOLD FRA

Klør det litt i fingrene etter komme i gang utendørs, eller frister det overhodet ikke?

Uansett er det hjelp å få, for gjengen i Miljøhuset Gnisten er raskt på pletten ved behov.

– Vi har en egen utemiljøavdeling hvor vi tilbyr tjenester slik som gressklipping, klipping av hekk, bortkjøring av avfall og mye annet. Alle privatpersoner og borettslag som kan ha behov for hjelp er vi glade for å få kontakt med. Vi gjør forefallende arbeid som er enkelt og greit, sier Randi Larsen entusiastisk.

Drifter en gjenbruksstasjon

Hun er avdelingsleder mat-team, og fagansvarlig arbeidsavklaring ved Miljøhuset Gnisten. Skulle vinteren nekte å slippe taket, kan de bistå da også.

– Vi brøyter og strør om vinteren, og her har vi ledig kapasitet og vi ønsker gjerne flere henvendelser. Vi har allerede flere faste kunder som borettslag, firmaer og privatpersoner. Vi påtar oss det meste unntatt store snømåkingsoppdrag, forklarer Larsen.

De lager også utemøbler på bestilling, men vil man heller ha noe som er brukt eller retro har de stort fokus på gjenbruk og sortering.

– Vi drifter en gjenbruksstasjon for Roaf, og her henter vi ut ting som kan pusses opp og selges i bruktbutikken, sier Larsen. 

Hele miljøhuset er innredet av brukte ting, og virkelig verdt et besøk.

– Kun PC-ene våre er nye, men alt annet har vi fått og benyttet. Det er vi stolte av, sier Larsen.

Utvikler nye avdelinger

De fusjonerte i 2009, og gikk fra Nittedal Asvo til Miljøhuset Gnisten. Det har også blitt et konsern i senere tid, og de er følgelig en del av Gnistengruppen. I dag drives det stort med 22 faste ansatte.

– Mellom 100 og 150 mennesker går inn og ut her hver dag under normale forhold. Transport og miljø er blitt en stor del av oss. Vi er en vekstbedrift hvor folk er på arbeidstrening, og får hjelp til å komme ut i arbeidslivet, sier Larsen.

De har en redesignavdeling som er knyttet til bruktbutikken. Der tar de ikke imot bestillinger, men det redesignes gamle møbler som kan kjøpes etterpå.

– Vi er opptatt av farger, årstider og trender. Dette er fin mulighet for utprøving av arbeid, sier Larsen.

De utvikler stadig nye avdelinger, for det gjelder å følge med i tiden. Derfor er målet å skape avdelinger som gjør dem samfunnsrelevante. Transport og miljø er viktig for dem hele tiden. De er ISO-sertifisert og miljøfyrtårn.

Automotive design, Smile, Table, Wood

REDESIGNER MØBLER: Miljøhuset kan hjelpe deg med mer enn du aner. Simen Robøle stortrives med å redesigne møbler.

Svært varierte oppgaver

– Vi må ha noe å tilby alle som kommer hit på tiltak fra NAV. Vi vil hjelpe dem ut i jobb, og de skal ha glede av å være her, sier Larsen.

Miljøhuset Gnisten drifter en kantine, og tilbyr også catering. De leverer varmmat til barnehager og SFO, og de sørger også for fast møtemat til kommunen samt fruktpakking til lokale bedrifter.

Larsen forteller om en egen makuleringsavdeling som opprinnelig ble etablert som et tilbud for mennesker som ikke kan lese og skrive. Sensitiv informasjon fra advokater, leger og sykehus går til makulering her.

De har også egen renholdsavdeling som påtar seg faste ukesoppdrag samt en avdeling for regnskapstjenester kalt Gnistregn. I tillegg har man en avtale med Nittedal begravelsesbyrå som holder minnestunder i huset.

– Vi driver med litt av hvert, og samarbeider med så ulike selskaper som Würth og Varingskollen skisenter. Det handler om å skape konkrete, gode oppgaver for deltagerne så de kan få testet sin arbeidsevne, sier Larsen.

Våre tjenester

 • Redesign

 • Produksjon

 • Transport

 • Makulering

 • Vinterved

 • Mat og servering

  Les mer

Vision care, Glasses, Clock, Eyewear, Artist

NYTT LIV TIL GAMLE TING: Miljøhuset Gnisten er opptatt av gjenbruk. Jon Monsen Korsli synes det er givende å gi nytt liv til gamle møbler.

Alle har muligheter, alle kan noe, alle er like mye verdt.

- Miljøhuset Gnisten

"

Miljøhuset Gnisten har i dag 22 ansatte.

Vi er en viktig arena for arbeidstrening og opplæring.

Miljøhuset Gnisten AS

 • 22 ansatte.

 • En arena for arbeidstrening med en rekke forskjellige produksjons- og tjenesteavdelinger.

 • Et springbrett for deg som ønsker arbeidstrening og opplæring.

 • Arbeidspraksisen kan skje både i våre egne avdelinger, og ute i ordinært arbeid.

 • Hovedmålet er å legge til rette for den enkelte så man skal se hvilke jobbmuligheter som finnes. Økt bevisstgjøring og utvikling i trygge omgivelser.

Food, Tableware, Recipe, Chef, Cooking, Kitchen
Natural foods, Food, Green, Fruit, Plant, Table
Furniture, Wood, Window, Architecture, Flooring, Floor, Wall, Hardwood

Kontakt

Adresse
Gamle Glittrevei 9
1484 Hakadal

Telefon
474 77 474

Åpningstider Kafè & Gjenbruksbutikken
Mandag - fredag: 10.00 - 14.00
Tirsdag: 12.00 - 19.00

E-post
bedriftspost@miljohuset-gnisten.no

Basix

Gode utsikter til trivsel, uansett årstid

Interior design, Living room, Table, Comfort, Lighting, Architecture, Building, Plant, Tableware

Maxbo
Skansen

Selvgjort er
velgjort!

Smile, Trousers, Leaf, Workwear, Wood, Standing, Plant, Tree, Jacket