TØFF KAMP: LSK-trener Geir Bakke mener laget er godt forberedt til toppkampen mot Ranheim.
Ntb Scanpix

– Ville ljuge hvis jeg sa at denne kampen ikke er betydningsfull

Både LSK og Ull/Kisa har reist til Trøndelag for å kjempe om viktige poeng i hver sin ende av tabellen.
Publisert

LSK og trener Geir Bakke kunne lørdag se at opprykkskonkurrentene Tromsø og Sogndal avga poeng. Det gir LSK en gyllen mulighet til å klatre til opprykksplass når de søndag gjester Ranheim.

Men Bakke vet at det ikke blir noen enkel oppgave. Før han visste at Tromsø (1-1 mot KFUM) og Sogndal (1-2 for Raufoss) skulle avgi poeng lørdag, sa han dette om søndagens toppoppgjør i Ranheimsfjæra.

– Vi har forberedt oss på det som venter oss hele uka, og vi vet hva Ranheim står for. De har sin stil, og når de lykkes med den er de gode. Da blir det fort slik at motstanderen blir løpende der ballen har vært. Det må vi unngå, sier Geir Bakke.

To strake tap for Ranheim

Han er forberedt på at laget hans ikke i like stor grad som ellers kommer til å styre kampen.

– Det vil v'ære perioder hvor de styrer, men vi håper også at vi kommer til å styre kampen i andre perioder, sier LSK-treneren.

Med seier vil LSK klatre forbi Sogndal og opp på 2. plass. Der vil de ligge fem poeng bak serieleder Tromsø – med en kamp mindre spilt.

– Jeg ville ljuge hvis jeg sa at denne kampen ikke er betydningsfull, sier Bakke.

LSK har ingen god historie verken borte mot Ranheim eller i Trøndelag generelt. Begge eliteseriekampene mot Ranheim i 2018 (2-3) og 2019 (1-2) endte med tap for kanarifuglene.

Bakke selv ledet Sarpsborg to ganger i Ranheimsfjæra. Det ga tap i 2018 og seier i 2019. Den seieren kom i oktober i fjor og var helt avgjørende for at Sarpsborg berget plassen i Eliteserien.

Kairinen og Sigurdarson med

Det har vært spørsmål rundt skadesituasjonen til Kaan Kairinen før kampen mot Ranheim. Den finske midtbanespilleren trente med laget lørdag og er med i troppen.

Også Björn Bergmann Sigurdarson er med laget nordover. Han har trent med lagkameratene denne uka, har sett meget frisk ut og føler seg klar for kamp. Så spørs det om Bakke og fysioterapeut Geir Kåsene vil ta sjansen på å bruke islendingen som ikke har spilt siden kampen mot Kongsvinger 28. september.

Han gjorde comeback for LSK da de møtte Ranheim 8. september. Med i troppen er også islandske Tryggvi Haraldsson som kan få sin LSK-debut.

Slår lagene fra Trøndelag

Ull/Kisa er også i Trøndelag denne søndagen for å møte Stjørdals-Blink. Jessheim-klubben ble passert av Strømmen på tabellen lørdag og falt ned på kvalifiseringsplassen.

Med seier til Kisa vil det for alvor tette seg til på tabellen i Obos-ligaen. Da vil det skille sju poeng fra Sandnes Ulf på 6. plass til Strømmen på 14. plass.

Oppgjøret i Stjørdal er uansett meget viktig for Ull/Kisa. Med seg til M. U. S stadion har Trond Fredriksens mannskap en selvtillit når det gjelder å møte 4-3-3-lag fra Trøndelag.

Denne sesongen har de vunnet tre av tre mulige mot Ranheim (to seirer) og Stjørdals-Blink (en seier). Det betyr at tre av klubbens fem seirer har kommer nettopp mot de to lagene.

FØLG KAMPENE HER:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken