Det vedtok Nes formannskap tirsdag ettermiddag med seks mot fem stemmer.

Fylkesmannen har innsigelse til at Romerike International School etablerer barne- og ungdomsskole for inntil 200 elever på Neskollen. Begrunnelsen er at skolen vil bli for bilbasert siden det ikke er togstasjon i nærheten.

- Vil være ja-kommune

Men nå blir det altså mekling etter at Per Bøhn (Sp) støttet opposisjonen i formannskapet.

Les også: - Kan spare over 100 millioner

– Jeg har vært tilhenger av disse planene siden de ble lansert. Da vil jeg fortsatt støtte dem, selv om jeg kommer på kant med partiet. Dette er en sjanse vi har nå, ellers forsvinner skolen til Ullensaker. Jeg vil at vi skal være en ja-kommune, sa Bøhn.

- Plassmangel

Rune Tranum (Ap) var blant dem som ville ta Fylkesmannens innsigelse til følge.

– Mitt argument for det er plassmangel og det Fylkesmannen peker på med transport. Samtidig har vi skoleplaner der selv. (Utvidelse av Neskollen skole, red.anm.) Jeg er enig i at en slik skole hadde vært en berikelse for Nes, men når det vinkles på at dette blir en avlastningsskole for den kommunale skolen, så blir det litt feil, sa Tranum.

Partifelle Tone Rønoldtangen fulgte opp:

- Vi forholder oss til dette som en reguleringssak, og det er heller ikke så god bussforbindelse der som noen sier.

- Gagner Nes

Kjell Jevne (H) var overrasket over posisjonens holdning.

– Jeg trodde det politiske miljøet var positive til dette. Vi ønsker å tiltrekke oss noe som gagner Nes, og dette gjør det. I tillegg har vi en kjempeutfordring med Neskollen skole. Her har vi mulighet til å spare penger i en overgangsperiode, sa Jevne.

Til Fylkesmannens anbefaling om å bygge skolen på Årnes og nær togstasjon bemerket han at det ikke er togforbindelse på tvers av Romerike.

- Det er heller ingen krefter som jobber for annen lokalisering. Det blir Neskollen eller ingen steder, sa Jevne.

Han fremmet rådmannens innstilling og fikk flertall for dette. Flertallet besto av 2 Frp, 1 H, 1 V, 1 KrF, 1 Sp, mens mindretallet besto av 3 Ap, 1 Sp, 1 SV.