Den kjente kunstneren Bjørn Sørvang Hansen, mannen som lagde Tom Lund -statuen er allerede blitt kontaktet om prosjektet.

Kløfta Rotaryklubb, en av initiativtakerne har anslått at en skulptur av Stein Ove Berg i helfigur med gitar, vil koste rundt 750.000 kroner.

Nå oppfordrer Rotary, Kløfta Vel og Vocus viseklubb enkeltpersoner og bedrifter på Kløfta, samt Ullensaker kommune til å bidra til felles løft rundt skulpturen som vil få plass i Kløftaparken.

Ingen har vært bedre ambassadør for Kløfta enn Stein Ove Berg, sier Eirik Berg fra Kløfta som selv hadde gleden av å spille med visesangeren på 70-tallet.

Stein Ove Berg ble født 22. desember 1948 og døde i 2002. Han ble født og vokste opp på Kløfta. Som voksen bodde han på Kløfta, på Leirsund, på Årnes og i Vestre Udnes i Nes, på Garderåsen i Fet, på Sørumsand, i Oslo og på Finstadbru i Aurskog-Høland. Der stiftet han familie på 1980-tallet.

Låtene han var mest kjent for var: «Manda' morra blues», «Kommer nå» og «Ikke gråt om det er vinter og det snør». Flere av tekstene til Stein Ove Berg handler om årene på da han bodde på Kløfta.

15. mars arrangerer rotaryklubben, velet og viseklubben en konsert som i hovedsak vil gå til prosjektet med å få Berg på sokkel.

Noen av artistene som deltar er musikere med et nært forhold til Stein Ove Berg. Blant andre Håkon Hauer, Frode Johansen, Per Arthur Taugard og tre musikere fra tidligere «Bergtatte karer».

– Vi er godt i gang med innsamlingen. Rotary har allerede samlet inn en del penger. I tillegg til konserten i mars, vil vi også ha en på Herredshuset på Jessheim i november. Vi håper de to konsertene kan gi oss en inntekt på rundt 50.000 kroner.