Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha ny vaksinevurdering

Ordfører Ståle Grøtte (Ap) ber helsemyndighetene gjøre en ny vurdering av om barnehageansatte og lærere i grunnskolen bør prioriteres i vaksinerekkefølgen.

Den siste tiden har Rælingen hatt et høyt smittetrykk, og forrige uke var det kun en håndfull bydeler i Oslo som hadde et høyere smittetrykk enn romerikskommunen.

Det er spesielt smitteutbrudd ved to barnehager som har gjort et kraftig utslag på smittestatistikken.

Derfor ber ordfører i Rælingen, Ståle Grøtte, om at helsemyndighetene gjøre en ny vurdering av om barnehageansatte og lærere i grunnskolen bør prioriteres i vaksinerekkefølgen.

– Det er utvilsomt krevende vurderinger. Men jeg må si at jeg har stor sympati for folk som jobber med barn, og som reelt sett ikke kan verne seg på jobb. Man klarer ikke å holde avstand i barnehagen. Jeg har tenkt særlig på dem og på lærere i småskolen, sier Grøtte til Dagbladet og fortsetter:

– Det er også andre grupper, som politi og brannvesen. Det er flere grupper som man kunne ha tenkt på, som står i krevende situasjoner hvor de ikke får vernet seg godt nok.

Smitteutbrudd

De siste to ukene har 70 av 180 smittetilfeller blitt knyttet til utbrudd ved to barnehager i kommunen. Mot slutten av forrige uke ble det registrert i gjennomsnitt 25 tilfeller per dag, mens det i løpet av denne uka har blitt registrert i gjennomsnitt ti smittetilfeller per dag.

– Jeg har tatt opp dette med statsforvalteren og helsemyndighetene, altså om de skal gjøre en vurdering spesifikt for barnehageansatte og lærere i småskolen. Så får vi se, da. Jeg har stor respekt for at det er krevende vurderinger, men jeg håper at de vurderer det på nytt, sier Grøtte til Dagbladet.

Avisen har spurt kunnskapsminister Guri Melby om hvorfor lærere ikke prioriteres i vaksinerekkefølgen.

– Vi har vært veldig tydelige på at det er dem som er mest utsatt for alvorlig sykdom som skal prioriteres, og at vi ikke prioriterer etter yrkesgrupper, bortsett fra helsepersonell. Det betyr at vi prioriterer etter alder og underliggende sykdommer, og det gjør at også lærere som er i risikogruppene blir prioritert foran andre, svarte Melby til Dagbladet.

Les også

Her er FHI-tallene som viser hvorfor Lillestrøm og Ullensaker ikke blir vaksine-prioritert

Kommentarer til denne saken