Det bekrefter politioverbetjent Christian Berge ovenfor Aftenposten mandag ettermiddag:

– Søk i vannet er et etterforskningsskritt som vil bli gjennomført, sier politioverbetjent Christian Berge ved Øst politidistrikt.

Tidligere har politiet opplyst at de har vurdert å gjennomføre søk i vannet, men at dette ikke var av høy prioritet på nåværende punkt i etterforskningen.

– Vi har så langt ikke bestemt tid eller sted, påpeker likevel Berge ovenfor avisen.

Nye etterforskningsskritt

Mandag er det 82 dager siden Anne-Elisabeth Hagen (68) skal ha blitt bortført fra sitt eget hjem i Sloraveien på Fjellhamar. Det er ikke blitt gitt livstegn fra trebarnsmoren siden den antatte bortføringen.

Politioverbetjent Christian Berge opplyser til RB at det foreløpig ikke er gjort nye gjennombrudd i saken.

– Etterforskningen pågår for fullt, og det gjennomføres nye etterforskningsskritt hele tiden.

Han gjentar at politiet har et stort ønske om å komme i kontakt med personene som skal ha bortført 68-åringen.

– Det har dessverre ikke kommet nye livstegn. Kommunikasjonsplattformen motparten har tatt i bruk, er svært uegnet. Vi har et stort ønske om å komme i dialog med motparten ved hjelp av en annen plattform, sier Berge til Romerikes Blad.

Fakta:

  • Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen (68) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog i perioden 9.15-13.30 31. oktober 2018.
  • Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68) – var tilbake i boligen klokken cirka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.
  • Over ti uker etter bortføringen, onsdag 9. januar, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen ble holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.
  • Det er så langt ikke kommet tegn på at hun er i live, og heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i utlandet.
  • Det er fremmet krav om løsepenger, utbetalt i kryptovaluta, og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene. De krever et større pengebeløp. Ifølge VG skal kravet være på 9 millioner euro i kryptovalutaen monero, som er nær usporbar.
  • Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.
  • Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol har den siste uken gått ut med en offentlig etterlysning.
  • Et videoopptak viser tre personer som passerer Tom Hagens kontorlokaler 31. oktober. En syklist ble forrige uke avhørt og sjekket ut av saken. Det kommet tips om de andre personene, men de er ikke identifisert.
  • Mandag formiddag har det kommet inn over 1.169 tips i bortføringssaken.