Sammen med ordføreren vil vinneren av årets konkurranse, få æren av å tenne Norges vakreste julegate første søndag i advent.

Alle tegningene skal henges opp ved siden av Museene i Akershus sin utstilling av julebrev til Julenissen i Drøbak på Norges Varemesse.

Utvider julegata

Tegnekonkurransen og julegata er tradisjoner som følges til punkt og prikke hvert år. Alle barn opp til 12 år i Lillestrøm kan delta. Temaet forblir likt som i alle år; jul og julegata. I år er likevel noe annerledes. Julegata skal utvides og bli større.

– Prosedyren i år er slik den alltid har vært. Det som er annerledes er at julegata utvides bortover Kirkegata og opp til Kultursenteret, sier leder for julegatekomiteen Bjørn-Erik Børresen.

Sist gang tegnekonkurransen ble holdt var i 2019. Da var det 12 år gamle Oskar Evans Haaland som fikk æren av å tenne julegata i Lillestrøm.

Ifølge juryen skilte tegningen til Haaland seg ut, ved at den hadde flotte detaljer og originalitet. De mente det var tydelig at den var laget av noen med talent.

– Glade for å være tilbake

I fjor var det ingen felles lystenning grunnet koronarestriksjoner. Den tradisjonsrike julegateåpningen måtte avlyses.

– Det var en ganske amputert juletenning i fjor. Da var det bare noen få av oss i julegatekomiteen som tente på grana selv, uten noe publikum til stede. I år blir det bedre. Julegata hører med liv, musikk og fakkeltog. Vi er veldig glade og gleder oss til å kunne komme tilbake til normalen, sier Børresen.

Slik blir feiringen

Programmet på den første søndagen i advent vil gå som alle år. Juletreet tennes klokken 17.00. Etterfulgt av julesang fra Skjetten Dur og Moll, som i år har skrevet en lokal Lillestrøm-julesang.

Lillestrøm byorkester vil også spille, før ordføreren og vinneren av tegnekonkurransen så vil tenne julelysene, før de leder fakkeltoget ned mot kirken.

Slik deltar du

  • Skriv på navn, alder og kontaktinformasjon på tegningen, slik at vi kan kontakte vinneren.
  • Alle tegningene må være hos oss senest onsdag 24. november.
  • Send tegningen til Romerikes Blad. Postboks 235, 2001 Lillestrøm. Merk konvolutten med «Julegata».
  • Du kan også sende bidraget til oss på e-post: redaksjonen@rb.no. Skriv «Julegata» i emnefeltet.