(MittLørenskog)

Koret, som i 2019 fikk gode omtaler i Romerikes blad for sin juleforestilling, starter i disse tider arbeidet med en oppsetning av en stor musikal som skal vises på Lørenskog hus i april neste år. Musikalen vil inneholde en blanding av sanger fra flere ulike musikaler.

I den anledning ser de etter nye sangere, og mandag 29. august arrangeres opptaksprøver på Solheim skole.

– Det er ikke en farlig opptaksprøve. Alle er hyggelige! Det er ingen grunn til å være redd, sier styreleder i koret, Geir Hungnes.

Ønsker spesielt barn, ungdom og menn

Koret er spesielt på utkikk etter å rekruttere barn og ungdom, da de merket stort frafall av den yngre generasjonen i koret under koronapandemien.

– Vi måtte ha mange zoom-øvelser. Det egner seg ikke så godt for barn og ungdom. I tillegg er det mange av dem som er spesielt opptatt av forestillinger. Vi måtte også utsette å ha forestillinger, sier Hungnes.

Når neste forestilling arrangeres i april 2023, vil det være over tre år siden koret sist hadde forestilling. Koret har vanligvis forestilling hvert andre år.

I tillegg til barn og ungdom er koret spesielt opptatt av å rekruttere menn, spesielt tenorer.

Men Hungnes sier koret alltid er opptatt av å rekruttere gode sangere, og han vil ikke sette begrensinger på kjønn eller alder for opptaksprøven.

– Alle er velkomne! sier han

.

Bør forberede en liten sang

Deltakere på auditionen bør ha forberedt en liten snutt av en sang, og Hungnes sier det er samme hvilken sjanger.

– Det kan være rock eller noe helt annet.

Koret har øvelser på torsdager på Solheim skole ut over høsten.

– Barna øver fra 18 til klokken 20, mens de voksne øver fra 19 til 21:15. I tillegg vil de voksne ha en øvelse i måneden med sin stemmegruppe.

Opptaksprøven arrangeres mandag 29. august kl. 18 på Solheim skole i Lørenskog.

– Det er ikke en farlig opptaksprøve. Alle er hyggelige! Det er ingen grunn til å være redd, sier han.