Dette er topp fem norske Vikinglotto-premier

Foto:

Siden oppstarten av Vikinglotto i 1993 har 967 spillere i Norge blitt millionærer. Dersom en nordmann stikker av med hele potten onsdag vil det være den tredje største.

DEL

(Nettavisen) Onsdag 22. april har det gått tolv uker siden siste storutbetaling. Potten er nå oppe i cirka 245 millioner kroner.

Her kan du levere en kupong til onsdagens trekning.

Den aller største premien som noensinne er utbetalt til en nordmann i Vikinglotto er på 341 millioner kroner. Stikker en nordmann av med hele potten selv onsdag venter tredjeplassen.

Topp fem norske Vikinglotto-premier

Dette er de fem største norske Vikinglotto-premiene gjennom tidene:

15. november 2017: En kvinne fra Oslo vant 341 millioner kroner.

11. april 2018: 319 millioner kroner - vinneren tar endelig telefonen!

16. mai 2013: En heldig mann vinner 216 millioner kroner.

14. mars 2019: 221 millioner kroner på konto til en heldig nordmann.

27. juni 2018: Mann fra Finnmark vant 200 millioner kroner.

12 uker siden

I teorien er det en førstepremievinner for hver åttende spiller med seks rette. Dette er tilfeldighetenes spill, og teori blir noe helt annet enn praksis. Derfor kan man oppleve at det går månedsvis mellom hver gang det samme vikingtallet blir trukket ut.

Siden sist gang noen vant førstepremien har det vært 17 spillere med seks rette uten vikingtallet.

Det eksakte beløpet avhenger av omsetningen og eurokursen, ettersom første- og andrepremiepotten i Vikinglotto beregnes i euro.

Hva er Vikinglotto?

Vikinglotto er et samarbeid mellom Norge, Danmark, Sverige, Island, Finland, Latvia, Litauen, Estonia og Slovenia. Hver onsdag klokken 19:00 gjennomføres trekningen hos Norsk Tipping på Hamar, og sendes på TV på NRK samme kveld.

Slik fungerer spillet

Spillerne velger ut seks tall mellom 1 og 48 som de antar vil bli trukket ut som vinnertall. I tillegg må det velges et tilleggstall mellom 1 og 8, også kjent som Vikingnummeret.

Her kan du levere en kupong til onsdagens trekning.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken