Gå til sidens hovedinnhold

Viken Høyre støtter t-bane til Lørenskog og Lillestrøm

Leserinnlegg

Viken fylkeskommune diskuterer planene om T-baneforlengelse fra Ellingsrudåsen (i Oslo kommune) til Lørenskog sentrum, i tråd både med forstudiens anbefaling og de fleste høringsuttalelsene.

Samtidig sier vi at det må det legges til rette for en baneløsning videre fra sentrumsområdet via Ahus gjennom bybåndet på Nedre Romerike. En forlenget baneløsning vil dekke transformasjonen av området rundt Ahus så vel som videre utbygging i Lillestrøm kommune.

Sammen med Samferdselskomiteen i Viken ber Høyre at Fylkestinget ber fylkesrådet ta et initiativ overfor Oslo og Lørenskog kommuner for å avklare en mulig koordinert byutvikling og T-baneforlengelse til Visperud, som en mulig første etappe av en baneforlengelse fram til Lørenskog sentrum/Skårersletta, og med ambisjon om forlengelse til Kjeller.

Vi vet det er mange år med planlegging og finansieringen kan starten, men Viken Høyre er meget tilfredse med at vi er i gang.

Vi er også opptatt at det, i fellesskap Oslo kommune og Viken fylkeskommune, gjøres en vurdering av hvordan dårlig kapasitet i T-banesystemet i rushtida kan løses i tiårene fram mot en eventuell ny sentrumstunnel er på plass. For hele transportsystemet på Østlandet er faktisk avhengig av større kapasitet igjennom Oslo.

Erik Unaas, Trine-Lise Østlund Blime og Lasse Lehre , Viken Høyre

Kommentarer til denne saken