To av tre RB-lesere mener skoleelevene bør få sove lenger

Positiv: Vida Athea Kokvik ønsker en forsøksordning velkommen til Strømmen videregående skole. To av tre som har svart på RB spørsmål er enige med henne.

Positiv: Vida Athea Kokvik ønsker en forsøksordning velkommen til Strømmen videregående skole. To av tre som har svart på RB spørsmål er enige med henne. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Lørdag skrev vi om Strømmen videregående skole som, som et prøveprosjekt, trolig skal starte skoledagen en time senere fra høsten av. I dag starter de fleste elevene der klokken halv ni.

Politikerne i hovedutvalget for utdanning og kompetanse i Akershus fylkeskommune går inn for dette. Fylkestinget skal ha det endelige ordet 20. november.

RB spurte leserne sine hva de mente:

«Bør skoledagen forskyves slik at elevene får sove lenger? Hva mener du?» Spurte vi.

I løpet av litt over ett døgn, fra lørdag formiddag til søndag formiddag, hadde 1.400 stemt. Av disse sier 63 prosent «ja» til forskyving av skolehverdagen, mens 37 prosent sier «nei».

Det har også kommet flere kommentarer i kommentarfeltet til artikkelen. Noen mener det er helt riktig å ta hensyn til at det er biologiske forskjeller mellom unge og eldre mennesker.

– Når ungdommen vokser til vil de stå opp tidligere og tidligere, til de til slutt sitter i gyngestolen 0600 og venter på at frokost-TV skal starte, skriver en leser.

– Dette er helt feil retning - vi må forberede ungdom på den faktiske virkelighet før de kommer til voksenlivet slik at de takler dette og ikke faller utenfor. Dette er ikke bra, skriver en annen.

Artikkeltags