Gå til sidens hovedinnhold

Romeriksartister i eksklusivt selskap

Notodden Bluesfestival – Norges største møteplass for bluesinteresserte

Artikkelen er over 5 år gammel

Notodden: Romeriksartistene Amund Maarud og Vidar Busk markerte seg godt i selskap med verdensstjerner som Robert Plant, George Thorogood, Shemekia Copeland, Dana Fuchs og Beth Hart, og imponerte på Norges største bluesfestival.

Busk var i fokus allerede første festivaldag.

Torsdag ble boken «Balladen om Vidar Busk», skrevet av Erik Holien, lansert med bokbad og minikonsert. Busk er stadig på reisefot med nye prosjekter og konserter:

– Jeg har et Elvis-prosjekt sammen med Stephen Ackles og Paal Flaata som er veldig spennende. Og så jobber jeg med en soloplate med powerblues og med gjesteartister.

Høydepunkter

Vidar Busks konsert torsdag kveld var festivalens første hovedkonsert, og blir av mange trukket fram som et høydepunkt på festivalen.

Amund Maarud fikk æren av å runde av lørdagens program med en eksplosjon av en konsert der han til slutt sto alene på scenen og leverte et ekstranummer på gitar som virkelig viste hvor god han er.

Mer enn konserter

Festivalen er også et knutepunkt for hele det norske og internasjonale bluesmiljøet, med fokus på å knytte kontakter, hjelpe fram nye talenter og motivere for alt det frivillige arbeidet i bluesklubber og festivaler resten av året.

Bitten Svendsen fra Fetsund er sentral i dette arbeidet som leder i Norsk Bluesunion med 65 klubber og 7.000 medlemmer.

– Vi er veldig opptatt av å hjelpe fram nye talenter. Det å spille musikk er en kunstform der ungdommer kan få utløp for sitt behov for å uttrykke seg og sine følelser. Det er mange flinke som gjerne vil spille, men de vet ikke hvor de kan henvende seg for å komme videre. Bluesklubbene og Notodden Blues Festival har tilbud for dem, og jeg vil gjerne oppfordre alle som kjenner noen som spiller om å tipse dem om disse, sier hun.

Kommentarer til denne saken